Kysymys:
Uinti ja hengitystieinfektiot
Peter DeWeese
2012-02-09 05:00:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on vakava urheiluharjoitteluongelma, joka vaikuttaa minuun ja joihinkin urheilijoihini: jotkut uimarit ovat alttiita ENT- ja hengitystieinfektioille, kuten korvaan, poskionteloon, kurkkuun ja keuhkoihin. Viime vuonna minulla oli vain 7 viikkoa harjoittelua ennen 4,4 mi: n avovesiuintia keuhkokuumeen takia. Kun otetaan huomioon, että jopa käsitelty uima-allasvesi voi olla bakteerien tarttuja, mitä uimari voi tehdä infektioiden estämiseksi?

Kiitos Peter. Minut nyt karkotetaan, kun astun uima-altaaseen ~ yhä uudestaan ​​~.
@glowcoder,, jos olet koskaan käynyt uima-altaassa, johon lapset pääsevät, sinulla voi olla muita mahdollisia syitä päästä eroon. :)
En keskustele kuntouimasta, mutta uintiurheilun harjoittamisesta. Usein kysytyn kysymyksen mukaan tämä on tarkoitettu "joukkue- ja yksilöurheilun osallistujille".
tämä on lääketieteellinen kysymys, ja se tulee kysyä lääkäriltäsi.
Aion kysyä lääkäriltäni kysymyksen kaikista urheilijoistani, jotka haluavat estää infektioita harjoittelun aikana? Outo ehdotus.
@PeterDeWeese anteeksi, lukenut kysymyksen väärin. Silti lääketieteellinen kysymys. Saatat tutkia paikallisen uima-altaan käyttämää suodatustyyppiä. Jotkut suodattimet pystyvät paremmin torjumaan bakteereja kuin toiset (DE-suodattimet ovat parempia kuin hiekka- tai patruunasuodattimet) ... Ei auta avoimessa vedessä, mutta se on jotain
Valitettavasti uimaryhmillä ei yleensä ole hallintaa uima-altaan tilasta.
@PeterDeWeese ei, mutta jos sinulla on jatkuvasti infektio-ongelmia, saatat pystyä vaikuttamaan laitoksesi muutokseen tekemällä valituksen tai vaihtamalla laitosta (et todennäköisesti ole ainoa).
@PeterDeWeese Löysitkö tutkimuksia / viitteitä, jotka tukisivat uimisen kohottamista tällaisten infektioiden riskin nousussa? Se on hieman aiheen ulkopuolella. Mutta kuten Dynamo on ilmoittanut, tämä voi tehdä tästä Q: sta vielä paremman tulevaisuuden kannalta. Btw, voit laskea minut mukaan henkilökohtaisiin tilastoihisi. Olen pudonnut uinnin urheilulistaltani vuoden ja kolmen vakavan vilustumisen jälkeen.
üks vastaus:
#1
+12
Peter DeWeese
2012-02-09 20:25:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska sirkat sirisivät täällä, tein hieman enemmän tutkimusta ja huomasin, että kloori itse aiheuttaa ärsytystä ja ärtyneet poskiontelot ovat todennäköisemmin tarttuvia. Tämä tuntuu totta minulle, koska en usein kuule urheilijoiden saavan infektioita pitkistä avoimista vesiuinnista melko likaisessa vedessä. Korva- ja nenätulpat eivät ole kovin hyödyllisiä uinnin aikana, koska ne estävät paineen tasaantumisen, mutta voi hengittää nenästä sukelluksen ja kääntymisen aikana estääkseen klooratun veden pääsyn sivuonteloon.

Kommentti kysymykseen vahakotka asianmukaisten tilojen suhteen on oikea, mutta uimajoukkueilla on tyypillisesti vähän valvontaa tilaansa ja kaistatilan sopimiseen liittyy kilpailua. Sen palkkio. Alueeni parhaalla laitoksella on suuri verenkierto, se on 8 jalkaa syvä matalimmillaan (suuri vesimäärä verrattuna uimareiden lukumäärään), sillä on UV-, otsoni- ja bromikäsittely, ja se ärsyttää paljon vähemmän poskionteloita ja keuhkoja. Jos vain joukkueeni harjoitteli siellä.

Pari asiaa harjoittelupussiin:

  • Auro Dri on alkoholi / glyseriini-korvakorvike, joka desinfioi ja kuivaa korvakäytävän.
  • Yksinkertaisesti suolaliuos on steriili suolaliuos, jota voidaan käyttää poskionteloiden kasteluun ja pesuun. Sitä tulisi käyttää säästeliäästi, koska se voi myös irrottaa suojaavan limakalvon.
  • Suihkuta kuumalla vedellä ja hengitä höyry auttaa puhdistamaan poskiontelosi.

Lisää vinkkejä arvostetaan.

Haluatko linkittää löytämäsi klooritiedot? Se ei liity suoraan vastaukseen, mutta kuulostaa siltä, ​​että saattaa olla syytä lukea ihmisille, joilla on sama ongelma.
Muokattu. Olen nähnyt enemmän arvovaltaisia ​​lähteitä urheilulehdistä, mutta en löydä niitä juuri nyt.
Olen kuullut, että suolavesialtaat ovat tehokkaita vaihtoehtoja sisämaassa sijaitseville kloorattuille altaille, vaikka tietysti lisätty kelluvuus voi olla ongelma.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...