Kysymys:
Miksi saan hengästyneeni niin nopeasti uidessa?
Gabriel Solomon
2012-03-17 23:28:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloin nyt oppia uimaan ja olen huomannut, että minulla on vaikeuksia uida päätäni vedessä. Vaikka hengitän joka toinen tai toinen aivohalvaus (etuindeksointi), huomasin, että sykkeeni nousee melko korkealle ja pian huomasin itseni ahtaavaksi ilmalle.

En ole kunnossa; Juoksen maratonia ja teen pitkiä MTB-kilpailuja (80 km), joten ajattelin, että pystyn hallitsemaan hengitystäni ponnistuksen aikana, mutta tämä näyttää olevan erilainen haaste.

Kuinka mukava olet vedessä? Se kuulostaa minulle enemmän kuin hermot kuin mikään fyysinen. Lasketko myös yhden iskun yhdeksi oikean + vasemman käsivarren liikkeeksi? Koska jos hengität joka 1 (oikea / vasen) aivohalvaus ja et mene todella nopeasti, saatat todella olla hyperventilaatio. Haluat ehkä hidastaa hengitystäsi.
Olet todennäköisesti oikeassa, että en tunne oloani kovin mukavaksi vedessä. Lasken aivohalvauksen oikealle + vasemmalle liikkeeksi.
Uintiopettajana olen samaa mieltä @MikeHedman: n kanssa. Ellet ui pitkää matkaa, sinun tulisi hengittää 3–5 lyönnin välein (oikea / vasen / oikea tai päinvastoin tai oikea / vasen / oikea / vasen / oikea tai päinvastoin). Muista myös, että jos olet hyvässä uimakunnossa, olet kunnossa moniin muihin asioihin. Se ei kuitenkaan siirry toisella tavalla - se, että olet hyvässä juoksukunnossa, ei tarkoita, että olisit hyvässä "uimamuodossa". Ainoa tapa rakentaa uimisvoimaa / kestävyyttä on uida.
Viisi vastused:
#1
+20
geoffc
2012-03-18 06:28:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka paljon potkut? Yritä pitää leppulauta / potkulauta / poiju jalkojesi välissä ja jatka etuindeksoinnin käsivarren liikettä.

Tämä tekee kaksi asiaa.

  1. Poistaa jalkalihakset yhtälöstä
  2. Pitää jalat ylös, mikä tekee uinnista paljon helpompaa.

Tehokkaan uinnin pää temppu on oppia alamäkeen. Haluat '' painaa poijua '', joka työntää rintakehääsi (täynnä ilmaa) alas, ja käyttää sitä vipuna jalkojesi nostamiseksi. Loppujen lopuksi päätät uida hieman alamäkeen.

Toinen temppu on työntää leuka rintaan, kuvitellessasi, että vedät niskaasi ja selkärangasi riittävän pitkälle jalkojesi nostamiseksi. (Se on vain temppu opettaa sinua nojaamaan eteenpäin ja painamaan poijua, mutta kuva toimii). Jos yrität tuntea itsesi vetävän jalkasi leuasta, se voi olla tehokasta.

Periaatteessa nämä ovat lähestymistapoja tehokkuuden parantamiseen.

#2
+18
mopennock
2012-10-12 22:48:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä saattaa tuntua typerältä kysymykseltä, mutta hengitätkö ulos, kun pääsi on veden alla?

veden yläpuolella.

Indeksoinnissa ei ole tarpeeksi aikaa tehdä molempia, ja väistämättä he kamppailevat saadakseen hengityksen, koska sinun on hengitettävä ulos ennen kuin voit hengittää sisään.

Itse asiassa heti kun pääsi palaa veteen, jonka aloitat hitaasti uloshengitettynä, ajoitettu loppumaan kolmannella iskulla, valmiina hengittämään uudelleen.
Hengitin veden alla, mutta ilmeisesti ei tarpeeksi
Tämä on todennäköisin vastaus IMO - hengityksen pidättäminen aiheuttaa hiilidioksidin ja maitohapon kertymistä kehoon, jotka molemmat heikentävät kykyä ja lisäävät hengityksen tunne. Sinun tulisi aina hengittää sisään tai ulos uidessa, samalla tavalla kuin juoksessasi. Se vie vain enemmän käytäntöä aikaa hengittää suusi on poissa vedestä.
#3
+12
Mike Hedman
2012-03-21 04:33:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyvä veto on, että tämä johtuu todennäköisesti hermostuneisuudesta ja saatat olla hyperventilaatio. Kuntoilutasosi huomioon ottaen hengitysilman poistamiseen ei todennäköisesti ole fyysistä syytä - ja lyön vetoa, että hengityksesi palaa normaaliksi, kun tartut altaan reunaan.

Hyvä uutinen on, että tämä on 100% korjattavissa - ja olet jo ottanut ison askeleen: tunnistamassa ongelman.

Aika vedessä, ja ehkä joku valmennus tuo nopeasti kokemustasosi ja itseluottamuksesi, mikä pitäisi tasoittaa nuo hermot.

Syy oli todellakin, että olin hermostunut. Nyt voin melkein uida 25m etukelaus: D. Aloitan harjoittelun valmentajan kanssa noin kahden viikon kuluttua, hän on poissa maasta juuri nyt. Kiitos neuvoistasi.
#4
+11
mungflesh
2014-02-03 17:49:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun aloin uida vakavasti, noin 4 vuotta sitten, kamppailin täsmälleen saman ongelman kanssa . Kesti kauan murtamaan 100 metrin esteen etuindeksoinnille tekemällä kaksipuolista hengitystä. Uni-lateraalinen hengitys oli hieman parempi, mutta kamppailin silti paniikin ja hengähdyksen kanssa.

Kun olin rikkonut 100 metrin rajan, yhtäkkiä oli mahdollista mennä paljon kauemmas, ikään kuin siellä on siirtymä sen välillä, miten hengittäisin normaalisti maalla, ja sen välillä, kuinka tarvitsin hengittää uidessani. Tunnen silti vielä hieman puristusta harjoittelun aikana tässä vaiheessa, ikään kuin keuhkoni vaihtavat vaihdetta.

I-rajan ylittäminen:

  • hidasti uintiani hyvin lempeään tahtiin ollakseen mahdollisimman rento
  • toistuvat 50 m uintia aluksi, tauko kummankin välillä toipumiseen, sitten 100 m ui tauolla
  • lopulta minä tunsin voivani yrittää ohittaa 100 m ja yrittää 150 m

Kun olin saavuttanut 150 m, pääsin nopeasti 200, 300 jne. Yksi tärkeimmistä asioista Se auttoi minua voittamaan esteen karkotti 50% jokaisesta hengityksestä heti sisäänhengityksen jälkeen, ts. kun kasvoni palasivat takaisin veteen, aloin jo hengittää ulos. Loput ilmasta hengitin hitaasti ulos nenän ja suun kautta samanaikaisesti kasvoni pysyessä veden alla, niin että kolmen lyönnin jälkeen kaikki oli mennyt ja valmis seuraavaan sisäänhengitykseen.

Kuten muutkin ovat ilmoittaneet täällä, hengitys on erittäin tärkeää; uidessasi sinun tulee joko hengittää sisään tai ulos, mutta ei pidätä hengitystäsi. Valmentajani selitti saamasi paniikkisen tunteen olevan tarve karkottaa C0-2 keuhkoistasi sisäänhengityksen jälkeen, mikä ei ole vaistomaisesti ajateltavaa.

#5
+8
Rafael Emshoff
2013-03-25 12:26:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samanlaisessa tilanteessa, vaikka juoksen vain puolimaratoneja ja pyörän 60 km asti.

Kun aloitin uimisen, minulla oli täsmälleen sama ongelma, että en voinut hengittää sen mukaan, mikä tuntui hyvältä uimisesta. Lopulta rentoin uintinopeutta ja annoin itselleni hengittää jokainen kun vedin takaisin käsivarteen. Keskityin todella hengitykseeni ja tuntuu hyvältä vedessä. Kaikki muu oli toissijaista siitä, että pystyin hengittämään rauhallisesti.

Harjoitan ryhmässä, ja ennen kuin minun olisi pitänyt pitää tauko 50 metrin välein ja odottaa, kunnes hengitykseni tuli kiihkeästä hengityksestä rentoon sisätilaan. / hengitä kuin juoksun aikana. Vaihdon jälkeen uin hitaammin, mutta pystyin todella hoitamaan yhden tunnin harjoittelun, missä aiemmin olisin 30 min jälkeen voimani lopussa. Muutama kuukausi myöhemmin voin pysyä ryhmässäni ja hengitän joka toinen kädenveto, joskus joka kolmas vaihtaaksesi hengityspuolia.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...