Kysymys:
Mikä teki Notre Damen, Notre Damen?
Coach-D
2014-10-16 10:49:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

90-luvun puolivälissä vietin jonkin aikaa jalkapalloa ja harjoittelua Nebraskan yliopistossa. Olin kunnioitusta siitä, kuinka jalkapallo-ohjelma tuotti tällaisen edun Tom Osborne'n johdolla. Kävelit pukeutumishuoneen vieressä olevilla käytävillä ja näet kunkin vuoden luettelon, ennätyksen, tilastot ... 10-2 oli vapaa vuosi.

Joitakin asioita, jotka huomasin:

  • painohuone oli uusinta tekniikkaa. Ja he olivat selvästi voimanostokäyrän edellä (kun olet puhdistanut, kuollut ja kyykky, voit puhdistaa, kuormata ja kyykky), heillä oli ravintovalmentajia (muista, että tämä oli 90-luvun puolivälissä), kaikki oli täydellistä >

  • heillä oli kaksi sisätilaa, jotka kilpailivat ammattitiimien kanssa

  • heidän stadionkentänsä oli "erilainen". Tarkoitan, että se oli ohut, terävä astroturf, joka oli asetettu betonikerrokselle. Kun valmentaja sanoi "ota polvi", joka oli päivän tuskallisin osa - polvessasi oli leikkauksia. Kovuus kesti jonkin aikaa tottua. Et voi kuvitella vierailevien joukkueiden olevan. Tämän lisäksi heillä oli tonnia nopeutta taitopisteissä, mikä teki heistä vielä nopeammin.

  • he juoksivat vaihtoehdon. Tuon aikakauden lukiot eivät menneet läpi, joten heillä oli rekrytointietu.

  • Tom Osborne oli aloittanut "edistyneempiä mittareita" ja jokainen pelaaja arvioitiin useilla kriteereillä. Muistan, että minulla oli hieno käytäntö (DE) ja kysyin D-Line-valmentajalta, mitä arvioin nopeudesta, ja hän antoi minulle 4 viidestä ... 5 oli pahin. Olen kuin pirun valmentaja, jonka luulin hallitsevani. Hän sanoo: "Sinulla on vain 4."

  • Tom huolehti myös urheilijoistaan. Muistan nähneeni kaikki nämä isot kaverit maalaavan stadionin portaita. Hyvin yhdeltä puolelta he maalasivat portaat, toiselta puolelta he ottivat maalin pois. Paras tehtävä oli sytyttää valot ja sammuttaa ne (he maksoivat miehille koko ajan, kun valot olivat päällä).

Annan teille siis joitain syitä, miksi Nebraska hallitsi yli 25 vuotta. Haluaisin tietää, miksi Notre Damesta tuli Notre Dame yliopiston jalkapallossa. Mikä antoi heille rekrytointiedun, mikä teki heidän ohjelmastaan ​​upean ennen kuin se oli loistava?

Nebraska hyötyi myös Oklahoman, heidän tuolloin suurimman / ainoan kilpailun, pakotteista.
üks vastaus:
#1
+9
Joe
2014-10-17 21:36:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Notre Damesta tuli Notre Dame, koska se oli yksi parhaista jalkapallokouluista yliopiston jalkapallon alkuaikoina, jolloin loistava valmentaja, jolla oli muutama mielenkiintoinen strategia, saattoi tehdä kaiken eron koulun joukkueen laadussa. Sitten he onnistuivat pitämään tämän edun sen sijaan, että joko hajottivat jalkapallojoukkueen (kiitos muistista, Amos Alonzo Stagg) tai menettivät vauhdin huonon valmennuksen tai vaikeiden pääsyvaatimusten vuoksi (katso Yale / Harvard / Army / Navy jne.). Notre Dame onnistui löytämään akateemikoiden suhteen kompromissin, joka antoi heille mahdollisuuden rekrytoida tehokkaasti samalla kun säilytettiin pääosin korkea akateeminen taso (verrattuna muihin kouluihin, joissa on vahvat jalkapallo-ohjelmat), kun suuri muutos Iviesistä valtion kouluihin tapahtui keskellä vuotta. vuosisadan aikana.

Tässä tapauksessa Knute Rockne johti koulun näkyvyyteen. Hän soitti heidän puolestaan ​​1910-luvun alussa, ja vuonna 1913 johti heidät voittamaan silloisen hallitsevan armeijan joukkueen järkevästi (35-13), kiitos hänen harjoittaneen etupäätä hänen puolustajansa kanssa laajasti sesongin ulkopuolella; eteenpäinpääsy oli laillista, mutta sitä käytettiin silloin tällöin harvoin jalkapallossa.

Sitten hänestä tuli päävalmentaja muutama vuosi myöhemmin (1918) ja johti hänet neljään kansalliseen mestaruuteen (1919, 1924, 1929, 1930, käyttäen NCF-nimitystä tavallisena tuolloin) ja säännöllisesti voitti 9 tai 10 peliä vuodessa. Hän korosti urheilullisuutta ja nopeutta, muutosta moniin muihin tuolloin joukkueisiin, jotka olivat enemmän painavia. Hän esitteli 'siirtymän' (ts. Suuntauksen muuttamisen juuri ennen napsautusta). Hän jatkoi myös nykyaikaisen eteenpäin syöttämisen korostamista - kun taas muut joukkueet käyttivät syöttöjä, ne olivat yleensä lyhyempiä, näytön vaihtelevia, kun taas hän käytti syöttöjä laajemmin ja alaspäin.

Hän oli myös hieno showman, kuten Wikipedia kuvaa jonkin verran; yhtä paljon kuin voittopelejä, hänen täytyi myydä koulu ja tehdä joukkueesta kannattava (tai ainakin maksaa itsestään!), koska yleisurheilu ei ollut silloin iso teollisuus.

Notre Dame sitten rakennettu hänen perintöönsä 40- ja 50-luvuilla Frank Leahyn kanssa, joka voitti neljä kansallista mestaruutta ja jolla oli toiseksi suurin voittoprosentti NCAA-historiassa (.846). Tulevat valmentajat perustuivat perintöön, jossa oli useita muita kansallisia mestaruuskilpailuja ja erittäin kilpailukykyisiä joukkueita viimeisen vuosikymmenen ajan. SEC: n rekrytointietuus näyttää heikentäneen heidän asemaansa, vaikka he onnistuvatkin kilpailemaan melko säännöllisesti.

Heillä on edelleen joitain etuja. Yksi on heidän tv-kauppansa, joka on yksi koulu, jossa ei ole konferenssia tulojen jakamiseksi, ja se maksaa erittäin hyvät tilat. Heillä on myös kansallinen seuraaja (muun muassa TV-sopimuksen johtaja), koska he ovat yksi johtavista katolisista kouluista kansakunnassa, joten heidän alumninsa ovat yleensä levinneet yli maan kuin valtion koulu, jolla olisi suurin osa heidän alumninsa keskittyivät koulun lähelle.

Tiedätkö miten he saivat Knute Rocknen?
-1
Joten sanot, että perinne alkoi täysin sokeasta onnesta? Knute oli kunnon jalkapalloilija ja ND: llä ja valmentajilla ei ollut aavistustakaan hänen ideoistaan, ja sitten hän muutti peliä / yliopistoa?
En tiedä, että sokea onni on täsmälleen oikea lause. Muodostuiko Mongolien valtakunta sokeasta onnesta? Useimmat ihmiset antaisivat tekonsa Tšingis-kaanille, mutta kuka tietää. Olen varma, että Knute oppi osittain muilta, kuten kaikki tekevät; mutta yleensä häntä pidetään Notre Damen menestyksen "alkuperänä", siltä osin kuin he olivat pieni keskilännen katolinen yliopisto, jolla ei ollut mitään mielekästä jalkapallo-ohjelmaa, ennen kuin hän muutti siitä voiman.
Varhaisessa urheiluhistoriassa sinulla on taipumusta näihin visionääriihin, jotka yhdistävät yhden osan strategisesta visiosta yhden osan itsensä mainostamisesta, mikä johtaa menestykseen. Epäilemättä osa siitä on onnea, mutta mielestäni on järkevää olettaa, että hänellä oli jonkinlainen käsitys hänen ideoidensa onnistumisesta. Jotkut ihmiset ajattelevat tietysti väärin, ja siinä onnea tulee pelaamaan - mutta epäilen, että se on enemmän henkilö kuin onni.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...