Kysymys:
Estävätkö korkeat yläosat nilkan nyrjähdystä?
samthebrand
2012-02-09 11:04:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koripalloilijoita kannustettiin vuosien ajan käyttämään korkeita toppeja, koska uskottiin, että ne estävät pelaajaa pyörimästä nilkkaa. Mutta viime aikoina pelaajat, kuten Kobe Bryant, ovat käyttäneet kentällä keski- ja matalahousuja. Onko syytä uskoa, että jokin näistä kengistä on turvallisempi kuin mikään muu?

Pitäisi olla epäilijöillä. : P
Neljä vastused:
#1
+18
Marcus Swope
2012-02-12 02:00:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, korkeat yläosat näyttävät auttavan nilkkavammoja.

Kansallinen bioteknologian tiedotuskeskus teki tutkimuksen selvittääkseen, onko nilkan kiertymisessä eroa, kun yllään korkeat topit verrattuna mataliin. Tutkimuksessa osallistujat seisoivat alustalla yhdellä jalalla ja taso vapautettiin satunnaisessa ajassa, mikä kääntäisi jalan pohjaa 35 °. Nilkan kääntymisen aste ja nopeus mitattiin osanottajan nilkkaan kohdistuvan stressin määrän määrittämiseksi. Seuraava on tutkimuksen johtopäätös:

Korkeavartiset kengät vähentivät inversiomäärää 4,5 °, maksimaalista kääntymisnopeutta 100,1 ° / s ja keskimääräistä kääntymisnopeutta 73,00 ° / s verrattuna matalakenkiin. Latausolosuhteista riippuen korkeaa kenkää käyttävät henkilöt voivat vähentää nilkan nyrjähdysriskiä.

Miksi jotkut pelaajat haluavat mieluummin pelata matalilla kengillä, tämä ESPN: n artikkeli kertoo, että Kobe Bryant on alun perin innoittamana jalkapalloilijoista, jotka rasittavat nilkoillaan samanlaista matalaa kenkää. Artikkelin mukaan matalat kengät painavat 20% vähemmän, mikä antaa pelaajalle enemmän energiaa ja suuremman kyvyn muuttaa suuntaa. Useimmilla ammattilaispelaajilla on nilkat teipattu ja kääritty ennen jokaista peliä riippumatta siitä, käyttävätkö he korkeita päällisiä vai eivät, mikä auttaa myös estämään nilkkavammat. Kobe Bryant on lainattu artikkelissa:

Olen pelannut koripalloa koko elämäni ja olen käyttänyt korkeita toppeja monissa noissa peleissä, ja olen pyörittänyt nilkkaani paljon yllään korkeat topit. Jos tulet jonkun jalalle, käännät nilkkasi, eikä siihen voi tehdä paljon. Mutta jos sinulla on matala, minusta tuntuu, että se antaa jalkallesi enemmän vapautta vaihtaa suuntaa.

Tässä on toinen tutkimus, joka tukee ajatusta siitä, että korkeat topit voivat estää loukkaantumisen: http://www.mdpi.com/2075-4663/2/4/85
#2
+2
Oscar
2015-04-06 10:40:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on toinen tutkimus, joka tukee ajatusta siitä, että korkeat yläosat estävät loukkaantumiset: http://www.mdpi.com/2075-4663/2/4/85

#3
+1
MOnsDaR
2012-02-09 12:32:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henkilökohtaisesta kokemuksestani voin sanoa, että korkeat topit auttavat nilkan nyrjähdyksissä. Aiemmin minulla oli ongelmia nilkan nyrjähdyksessä harjoituksen aikana, kun käytin matalaa yläosaani. High-Topsin ostamisen jälkeen minulla ei ole enää ongelmia.

Anna vastauksellesi objektiivinen tuki.
Tausta on oma kokemukseni, kuten totesin vastauksessa.
Katso hyväksytty vastaus esimerkistä objektiivisesti tuetusta vastauksesta.
"Objektiivisesti tuettu" vastaus ** voi ** sisältää ** henkilökohtaisen kokemuksen ja omakohtaisen näkemyksen (katso tämä [vastaus] (http://sports.stackexchange.com/questions/1175/benefits-of-compression- vaatteet). Toisaalta, koska toimenpideohjelma pyytää objektiivista analyysia loukkaantumisen ehkäisemisestä korkean ja keskitason / matalan kengän tyyppien välillä, henkilökohtainen kokemus voi jäädä alle, koska otoksen koko on yksi henkilö verrattuna "tutkimukseen".
Siitä huolimatta +1 ensikäden oivalluksista. Olen pyörittänyt nilkkojani viime aikoina useammin, ja ensi kerralla voin katsoa korkean kengän kenkää.
#4
+1
Coach-D
2015-04-07 12:21:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen valmentanut jalkapalloa ja koripalloa muiden urheilulajien joukossa yli 25 vuoden ajan. Noin 15 vuotta sitten tein ison työnnön saadakseni joukkueeni matalille tai keskitasoille. Seuraavat syyt:

  • pelaajat juoksivat nopeammin
  • pelaajilla oli enemmän kykyä leikata ja vaihtaa suuntaa (heidän syötteitään ei ajoitettu)
  • minulla oli liian monta pelaajaa menettää suurta peliaikaa korkean nilkan nyrjähdyksen vuoksi
  • tuolloin korkeissa yläosissa, jotka on suunniteltu huonosti nopeudelle

Huomasimme, että pelaajat kokivat enemmän nilkat, jos heillä oli uusi matalien pukeutuminen. Ei paljon enemmän, mutta ehkä 20%: n kasvu. Mutta kolmen ensimmäisen vuoden aikana meillä oli korkeintaan 2 korkeaa nilkan nyrjähdystä vuodessa. Alas 10-15 vuotta aikaisemmin. Ottaen huomioon, että nyrjähdykset pitävät lapsen poissa harjoittelusta 2–3 päivän ajan ja korkean nilkan nyrjähdyksen 2 viikosta koko kaudelle, olimme erittäin tyytyväisiä tuloksiin.

Ainoa ongelma, joka meillä oli, oli, mitä tehdä isoillemme. Jalkapallon linjamies oli epämiellyttävä menemällä matalalle ja samalla keskuksille. Muutama kieltäytyi. Loput tekivät puolivälissä. Voin sanoa tämän. Meillä ei yksiselitteisesti ollut ongelmia korkeiden nilkan nyrjähdysten kanssa matalien pelaajien kanssa eikä muilla nilkan kääreillä. Nilkkasi vääntyy yleensä alimmalla mahdollisella paikalla.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...