Kysymys:
Kuinka voin laskea parhaan purjeen koon nykyiselle tuulelle?
balexandre
2012-02-09 03:12:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska olen aloittelija purjelautailussa, minulla on useita purjeita, joiden pinta-ala on 4,7–7,5 metriä.

Mietin, miten voin asettaa oikean purjeen nykyiselle tuulelle. Mistä tiedämme mitä purjetta ja milloin käyttää?

Onko nyrkkisääntöä?

Aioin kysyä saman kysymyksen! Hyvää kamaa. Toivovat hyvää vastausta.
Kaksi vastused:
#1
+7
JW8
2012-02-15 02:00:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

törmäsin purjelautailu -blogiviestiin, jossa oli linkki Excel-laskentataulukkoon (otsikolla "Ultimate purjelautailuvälineiden koon laskin"), jonka on kehittänyt James Douglass. Hänen laskentataulukossa suoritetaan joitain laskelmia useilla tekijöillä:

  • purjelautailijan paino
  • purjeen koko

Laskentataulukossa on useita raportteja / kaavioita:

Taulut :

  • Sinun tulisi käyttää minimikokoa aloittelijoille
  • Ihanteellinen ensimmäinen lyhyt lauta ​​li >
  • Pienin kokoinen purjelauta, jota voidaan kunnostaa

Purjeet :

  • Kaksi luetteloa, joissa näkyy eri tuulen voimakkuudet & what sinun kannattaa käyttää purjeen kokoa
  • Erillinen luettelo tuulen voimakkuudesta &-purjeen koko aloittelijalle
  • Kaavio, joka näyttää ihanteellisen purjeen koon verrattuna tuulen nopeuteen

Tämä laskentataulukko saattaa tarjota etsimäsi tiedot. Herra Douglass tarjoaa myös online-version taulukkolaskelmastaan.

Hän antaa myös seuraavia neuvoja aloittelijoille tässä "Vastattujen 16 suosituimman purjelautailukysymyksen" UKK:

Kysymys 6 - Olen aloittelija purjelautailija, joka etsii ensimmäistä purjettani. Minkälaisen purjeen minun pitäisi hankkia ja minkä kokoinen?

Vastaa Sinun pitäisi hankkia purje, jonka pituus on 2–7 metriä neliössä, riippuen koko ja tuulen nopeus, jolla olet todennäköisesti purjehtimassa useimmiten. Tarkista purjelautailuvälineiden laskimesta, mikä sopii sinulle ( vaaleanpunainen viiva kartalla ). Kun paranet, voit alkaa käyttää purjeita, jotka ovat kooltaan lähempänä kokeneille merimiehille suositeltuja (sininen viiva kartalla) . Ensimmäisessä purjeessasi tulisi olla vähintään 3 ja enintään 6 lattaa, eikä missään latoissa saa olla camber-indusoijia tai “nokkoja”. Vältä myös ennen vuotta 2000 tehtyjä purjeita ja mastoja sekä kilpa-alalle mainostettuja purjeita.

Toisella sivustolla oli joitain purjeen kokoa koskevia ohjeita:

Amatööri purjelautailijoille suositellaan purjeita, joiden koko on 5-6,5 neliömetriä, koska ne toimivat hyvin kevyille tuulille jopa 4-5 solmun tuulille.

Tämä artikkeli tarjoaa nopean yleiskatsauksen purjeista ja antaa tämän lopullisen suosituksen:

Suosittelemme, että aloitat valitsemalla kevyiden tuulien purjeet taitoa varten purjelautailua. Lopulta voit kokeilla erikokoisia purjeita ja löytää lopuksi se, joka vetoaa sinulle eniten.

Nauti!

MUOKKAA : Lisätty tietoa James Douglassin usein kysytyistä kysymyksistä ja linkki laskimen online-versioon.

#2
+4
Rory Alsop
2012-02-15 17:12:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

JW01: n viestin lisäksi tärkein askelmuutos käyttämissäsi kooissa tulee siihen pisteeseen, jossa olet edennyt veden kunnostuksen jälkeen.

Kun teet korjauksia, suuri purje voi olla uskomattoman vaikeaa, kun tuuli yrittää työntää sitä takaisin veteen, ja jos et pysty kunnostamaan nopeasti, sinulla on taipumus kääntyä ympäri jättäen masto vastatuuleen - joten pienempi purje on ihanteellinen.

Kun voit vesilähtö, isompi purje todella tekee elämästä paljon helpompaa, koska sinun tarvitsee vain makaa vedessä vastatuulessa levyä maston ollessa olkapäällä (erittäin helppo) ja pudottaa se kiinni tuuleen. Mukava iso purje voi sitten nostaa sinut laudalle jopa suhteellisen kevyissä tuulissa.

Toinen näkökohta, jota ei mainita, on meri- ja tuuliolosuhteet - jos meri on epäselvää, pienempi purje voi olla paljon helpompaa. hallita, mutta jos tuuli on puuskainen, suuri purje voi auttaa ajamaan tuudien läpi.

Hieno asia! Olisi pitänyt olla kommentti todennäköisesti ...


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...