Kysymys:
Mitkä tahansa historialliset urheilulajit, joissa on välittömiä voittoja?
Alexander Winn
2014-01-14 05:50:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katselin äskettäin Harry Potteria (koska olen erittäin siisti), ja minusta tuli mieleen: onko koskaan ollut urheilulajia, jolla olisi jotain samankaltaista snidgen kiinni saamiseksi Quidditchissä, jossa peli päättyy välittömästi voittoon, riippumatta siitä, kuinka kauan olet pelannut tai kuinka hyvin olet harrastanut?

Kaikki urheilulajit, jotka voin ajatella, päättyvät yleensä tietyn ajan kuluttua (esim. koripallo), tietty määrä käännöksiä ( esim. sisävuoro baseballissa) tai tietty määrä virstanpylväitä (esim. reikiä golfissa). Kaikissa heissä voitto on kuitenkin pisteiden ansaintatulosta, joten voittaja voidaan ennustaa kasvavalla varmuudella istunnon edetessä. Saattaa olla 9. pelivuoro, mutta vaikka käännät sen viimeisten kahden minuutin aikana, sinun on silti suljettava etäisyys ja lopulta ohitettava vastustajan pisteet ennen voittoa.

Muut kuin fyysiset pelit on usein välittömän voiton olosuhteita (esim. matti shakissa), joissa voisit tehdä kauhistuttavasti ja olla heti voittaja, mutta onko olemassa (tai on ollut historiassa) fyysisiä urheilulajeja, joilla on samanlaisia ​​mahdollisuuksia? Näyttää siltä, ​​että muistan, että atsteekkien pallopelissä oli jotain tällaista, mutta verkossa löydetyt tilit näyttävät olevan eri mieltä.

Tiedän, että tämä on väärä tuotemerkin nörtti historiapinolle, mutta Snitchin tarttuminen kviddiitissä ** ei voita ** sinua. Se tuo joukkueellesi 150 pistettä ja * päättää * pelin, mutta on täysin mahdollista olla yli 150 jäljessä, kun se nappataan. Yli 15 Quaffle-tuloksen takana (10 pistettä kukin) tekisi sen.
Todella totta, vaikka se näyttääkin olevan käytännössä uskomattoman harvinaista. Kun Wood esittelee Harrya peliin, hän sanoo yksinkertaisesti "saat kiinni tästä, ja me voitamme". Ajatus olla 160 pistettä eteenpäin näyttää enimmäkseen teoreettiselta muutamaa tapausta lukuun ottamatta.
Se ei ole välittömiä voittoja, vaan pikemminkin menetyksiä: [Pärkissä] (http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4rk) yksi sisävuoro (kas) on yleensä seitsemän heittoa kullakin joukkue, mutta jos puolustajat saavat pallon menemään pelialueen ulkopuolelle, menetät pelivuoron (kas i baken).
Vaikka Harry Potter on loistava moniin asioihin, kviddiitti on uskomattoman huonosti suunniteltu: on aivan selvää, että kirjoittajalla ei ollut lainkaan aavistustakaan kuinka rakentaa sääntöjä, joilla olisi ** minkäänlainen ** mielentila.
Tästä huolimatta en ole varma, miksi lähetit tänne Sports SE: n sijaan: Mielestäni urheiluhistorian pitäisi olla siellä IT: tä, ja löydät parempia vastauksia.
Kattaako Sports SE myös jatkuvat pelit, kuten Aztec-pallopelin? Kysymykseni oli tarkoitus tutkia pelejä muilta historian ajanjaksoilta, koska minulla on melko hyvä käsitys siitä, millainen moderni urheilu yleensä on.
@Lohoris Puolustuksessaan kenellekään ei ollut aavistustakaan, että ensimmäinen HP-kirja päätyisi sellaiseen yleisöön kuin se. Muuten toimittajilla on ehkä ollut parempi mennä kyseisen pelin sääntöihin. Minussa olevaa matematiikan nörttiä ärsyttää erityisesti se, ettei kukaan vaivautunut vähentämään pisteitä poistamalla GCD: nsä (kaikki on jaettavissa 10: llä).
@T.E.D. ja voimme sanoa, että he _tarkasti_ eivät odottaneet minkäänlaista menestystä muulla tavalla kuin lasten kanssa, mikä saattaa selittää vielä enemmän teknisten virheiden, joita lapset eivät huomaa tai välitä, törkeästä määrästä. _ (ja minä ** olisin ehdottomasti eri mieltä heidän päätöksestään, mutta se on asian vieressä) _
@AlexanderWinn On käynyt ilmi, että muistat atsteekkien pallopelin, kun ajattelet kvidditchiä, mikä voi olla enemmän kuin ohimenevä samankaltaisuus. Katso viimeisin muokkaukseni hyväksyttyyn vastaukseen.
Seitsemän vastused:
#1
+15
Oldcat
2014-01-14 07:26:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nyrkkeily voittaa 10 sekunnissa pudotuksella tai välittömästi, jos erotuomari sitä kutsuu.

+[Ippon](http://en.wikipedia.org/wiki/Ippon)!
Tämä ei ole oikeastaan ​​tarkoituksenmukaista, IMO, koska todelliseen mahdollisuuteen KO vastustajaan vaikuttaa _ratkaisevasti_ ottelun kulku tähän mennessä: jos hän on tuore ja sinut lyödään, on mahdollista, mutta erittäin epätodennäköistä, että KO hänet . Sen sijaan kvidditchissä tartut vain taikapalloon ja voitat (vihje: jos menetät enemmän kuin 150 pistettä _ et vain tartu siihen_, koska tekemällä menetät.)
@Lohoris Toivon, ettet tarkoita, että Rocky ei ole realistinen;)
@Lohoris: tapahtuu niin usein tarpeeksi usein MMA: ssa, jossa nyrkkeilijät saattavat sopia yhteen painijoita vastaan: nyrkkeilijä lyö painijan ympärillä suurimman osan ottelusta, kunnes tuskin elossa oleva painija onnistuu tarttumaan nyrkkeilijään kaulasta, kuristaa hänet, ja voittaa välittömästi ottelun, jonka hän hävisi huonosti viimeisiin sekunteihin saakka.
Nyrkkeily on välitöntä kysymyksen mukaan. Sitä ei vain pidetä pudotuksena ennen kuin laskenta on ohi. Kun se on pudotus laskemalla, voitto on ** välitön ** - "siirron" loppuminen vie vain aikaa, aivan kuten pallo vie aikaa pelaajan kädestä renkaan läpi.
#2
+12
called2voyage
2014-01-15 23:03:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen löytänyt ennätyksen yhdestä urheilulajista, jolla oli välitön voitto. Mesoamerikan pallopeli, jonka moderni jälkeläinen tunnetaan nimellä ulama , voidaan voittaa yhdellä liikkeellä: panemalla pallo renkaan läpi.

Tämän sanottiin olevan niin vaikeaa, että se harvoin tapahtui.

Wikipediasta:

1500-luvun atsteekkien kronikoitsija Motolinian mukaan pisteet kerättiin, jos pallo osui vastakkaiseen päätyseinään, kun taas ratkaiseva voitto oli varattu joukkueelle Kuitenkin pallon sijoittaminen renkaan läpi oli harvinainen tapahtuma - esimerkiksi Ringich Chichen Itza asetettiin 6 metrin päähän pelikentältä - ja useimmat pelit voitettiin todennäköisesti pisteillä.

Roger Highfield spekuloi julkaisussa The Science of Harry Potter: Kuinka taika todella toimii , että kviddiitti on voinut perustua tähän Mesoamerikan pallopeliin sen maagisen / uskonnollisen merkityksen vuoksi:

Epäilen, että vastaus näihin kysymyksiin voi olla Keski-Amerikassa, Mesoamerikassa, jossa on upea pallopeli - kenties kaikkein hämmästyttävin ng of all time - sisältää kiehtovia kaikuja Quidditchistä ja sen amerikkalaisesta muunnoksesta, Quodpotista. Olin todella yllättynyt siitä, että tämä ei edes ansaitse ohimennen mainintaa kvidiitti läpi aikojen , mikä merkitsee Kennilworthy Whispin vakavaa laiminlyöntiä.

Ihmisiin, jotka osallistuivat Nahualtlachtli , joka tarkoittaa maagista pallopeliä, oli todennäköisesti mukana ensimmäisessä joukkuelajissa. Peliä pelattiin tuhansia vuosia, ja se alkoi todennäköisesti Meksikossa noin vuonna 1500 eaa., Mesoamerican ensimmäisen suuren sivilisaation, Olmecin, mukaan Manuel Aguilar Kalifornian osavaltion yliopistosta Los Angelesista. Vuoteen 1200 eaa. Mennessä sitä soitettiin Oaxacassa, Meksikon ylängöllä ja Mesoamerikan länsipuolella, merkittävä El Opeño, Michoacán. Syntymäpaikkansa sijainti ei ole sattuma, sillä pallot valmistettiin Mesoamerikasta peräisin olevasta kumista.

Hän toteaa seuraavassa:

Pallopeli oli todellakin cermonial-aktiviteetti, joka juhli maagista taistelua hengissä, jossa ihmisjoukkue asetettiin symbolisesti jumalia ja luonnon maailman mahtavia voimia vastaan. Jokainen yhteentörmäys nähtiin päivän ja yön, hyvän ja pahan sekä elämän ja kuoleman vastakkaisten voimien välisenä taisteluna, mikä toistaa kuinka kvidditchin parhaat pelit asettivat salametsäisen jaloihin Gryffindoriin.

Peli oli rikkaasti kuvioitu symboliikalla heijastamaan luomistarinaa.

Lähteet:

Wikipedia viittaa Shelton, Anthony A. (2003). "Atsteekkien teatterivaltio ja sodan dramatisointi". Teoksessa Tim Cornell ja Thomas B. Allen (toim.). Sota ja pelit. New York: Boydell Press. ISBN 978-0-85115-870-9.

Sen luultavasti melko vaikea hankkia taitoa, jota tarvitaan pisteytykseen pienen vanteen kautta pelissä, jossa häviäjät uhrataan.
#3
+7
Ben Miller - Remember Monica
2014-01-18 03:53:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yhdeksän pallon uima-allas täyttää nämä kriteerit ja sitä pelataan tällä hetkellä turnausasetuksissa.

Yhdeksän pallon joukossa, toisin kuin tavallisessa kahdeksan pallon uima-altaassa, enemmän ihmisiä on Pelaaja voittaa milloin tahansa, kun pelaaja laittaa yhdeksän pallon taskuun laillisella laukauksella. Ei ole väliä kuinka monta muuta palloa kumpikin pelaaja on päässyt sisään. Pelaaja A voisi tasoittaa ensimmäiset kahdeksan palloa, mutta jos pelaaja B laittaa yhdeksän palloa, pelaaja B on voittaja. Yhdeksällä pallolla ei todellakaan ole pisteitä; yksittäinen tapahtuma voittaa pelin, ja se voi tapahtua milloin tahansa.

Kahdeksan pallon uima-altaassa pelissä on eteneminen, ja yksi pelaaja voi olla edellä toisen. Takana oleva pelaaja voi silti voittaa välittömästi pelin, jos edessä oleva pelaaja tasoittaa kahdeksan pallon ennenaikaisesti. Voit ajatella tätä pikemminkin välittömän häviön tapahtumana kuin pikavoittona.

Jos haluat laskea välittömän häviön skenaariot, on olemassa useita urheilulajeja (esimerkiksi kilpailuja), joissa edessä oleva henkilö voi hylätä itsensä rikkomalla sääntöjä, ja takana oleva voi voittaa.

IMO on kyseenalainen, täyttävätkö vihepelit kysymyksessä esitetyn urheilulajin. Esimerkiksi he eivät kuulu olympialaisiin.
@ComeAndGo Paljon urheilua ei ole olympialaisissa, mutta yhdeksän pallon turnaukset ovat esillä ESPN: ssä.
_mutta yhdeksänpalloturnaukset ovat esillä ESPN: ssä. Joten ** pokeri ... ** :)
@ComeAndGo Kilpailullinen syöminen on esillä myös ESPN: ssä. Ollakseni oikeudenmukainen, suurin osa pokerista sopisi paremmin [Board and Card Games SE] -palveluun (https://boardgames.stackexchange.com/).
Pidin yhdeksän palloa, mutta yhdeksän palloa ei ole tarkalleen * fyysinen * urheilu alkuperäisessä viestissä ilmaistussa mielessä.
Harkitse Wikipedia-urheilusivun [määritelmäosa] (http://fi.wikipedia.org/wiki/Sport#Definition), joka erottaa * pääasiassa fyysiset * urheilulajit muista urheilulajeista. Se sijoittaa biljardiurheilulajit "ensisijaisesti koordinointiin", ei "ensisijaisesti fyysiseen".
#4
+5
Michael
2014-01-15 04:40:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nyrkkeilyvastaus näyttää vastaavan kysymykseen myöntävästi, mutta mielestäni tämä on pikemminkin poikkeus kuin sääntö: KO / ippon kutsutaan, kun isku on ollut "ratkaiseva", mikä tarkoittaa yleensä, että häviävä vastustaja ei voi jatka joka tapauksessa . Itse asiassa kyvyttömyys jatkaa on "teknisen KO: n" perusta.

Mielestäni vastauksen kysymykseen pitäisi olla esimerkiksi "yhteisissä urheilulajeissa ei ole välittömiä voittoja, paitsi tilanteissa, joissa yksi osapuolista ei voi jatkua. "

Urheilu näyttää suosivan sitä, joka voi ylläpitää pitkäkestoista etua: se on oikeudenmukaisempaa ja parempi katsojille. Kuitenkin, kun toinen osapuoli ei voi tai ei jatka, joko saamalla KO: n tai saamalla hänet ratkaisevasti ylitetyksi, tai hylkäämällä tai menettämällä, vasta sitten toinen osapuoli saa välittömän voiton. Tavallaan se on rangaistus siitä, että katsojilta evätään odotettu pitkittynyt ottelu. :)

Minun on oltava eri mieltä siitä, että kyvyttömyys jatkaa jatkamista. Judo-ipponia mitataan randorin standardien mukaan, sitten ippon liittyy kulttuuriseen ymmärrykseen toiminnan tehokkuudesta, jos sitä ei ole rajoitettu, mutta sitä ei mitata itse toiminnan tehokkuuteen. Esimerkiksi 30 sekunnin pito on riittävä aika vastustajan poistamiseksi käytöstä esimerkiksi toistamalla isku. Vastustajan poistamista käytöstä ei itse suoriteta. Kuristukset tai käsivarret eivät tappaa eikä riko raajaa.
@SamuelRussell sama asia. Vaikka vastustaja ei todellakaan pysty fyysisesti jatkamaan, hän olisi, jos toiminta olisi rajoittamatonta, joten tämä ei ole kovin erilainen kuin boxen kanssa. Silti aivan erilainen kuin "ota tämä erityinen pallo, voitat".
Kukaan ei väittänyt olevansa samanlaisia. Väite on, että tämä on lähellä todellisen urheilulajin 'välitöntä voittoa', mikä se onkin. Huomaa, että Quiddich ei myöskään ole välitön voitto, vain välittömät pisteet ja pelin loppu. Näiden sivustojen tarkoitus on kannustaa keskustelua, ei lopettaa sitä negatiivisilla toistoilla.
@Lohoris Mielestäni tämä on tärkeä esimerkki siitä, missä peliteoria olisi tarpeen. Peleillä on sekä kirjoitettuja että kirjoittamattomia sääntöjä. Judon kirjoitetut säännöt estävät rajoittamattoman taistelun, joka perustuu 1800-luvun loppupuolella syntyneisiin kuoleman vaikutelmiin. Peli taistelun "simulaationa" ei ole taistelua. Judossa oleva Ippon on mielivaltainen sääntö, joka kuuluu samaan luokkaan kuin "Taikapallo = voitto". "Maaginen heitto", joka ei liity siihen, että uke on todella poistettu käytöstä, = voitto. Tämän seurauksena parempi viittaus simulaation ludologiaan ja todellisuuteen verrattuna parantaisi tätä vastausta.
Kuten mainitsin, @Oldcat: n tarttuminen pieneen palloon _ tosiasiallisesti ** on ** _, koska jos olet alle 150 pistettä, menetät tarttumalla siihen, joten jos et ole täysin tyhmä _ et vain tartu siihen_.
Mielestäni sinun on etsittävä 'riippumatta' merkitys. Jos lisäät siihen ehtoja, se ei ole "riippumatta siitä, mitä tähän mennessä tapahtui".
#5
+1
Mark C. Wallace
2014-01-15 20:43:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloin tarjota Pankrationia esimerkkinä, mutta sitten löysin tämän anekdootin:

Outossa tapahtumassa Phigalian Arrhichion (Ἀρριχίων) -niminen pankration-hävittäjä voitti pankrationin. olympialaisten kilpailu kuolleista huolimatta. Vastustaja oli lukinnut hänet kuristimeen ja Arrhichion, epätoivoisesti löysätä sitä, mursi vastustajan varpaan (joissakin tietueissa sanottiin nilkka). Vastustaja melkein kuihtui kipusta ja alistui. Kun erotuomari nosti Arrhichionin kättä, havaittiin, että hän oli kuollut kuristimesta. Hänen ruumiinsa kruunattiin oliiviseppeleellä ja vietiin takaisin Phigaleiaan sankarina. Wikipedia

Jos vastustajan tappaminen ei ollut voittoa, en voi kuvitella välitöntä voittoa.

Päinvastoin, täytyy miettiä häpäisevää kilpailijaa, joka alistui kuolleelle kaverille.
@T.E.D. - _kilpailija, joka alistui kuolleelle kaverille_ Hän oli vielä elossa murtamalla kaverin varpaan, mikä sai hänet menettämään - kuollut kaveri antoi tappion iskun ollessaan vielä elossa, vaikka todellinen menetys ei ollutkaan ilmeinen kuoleman jälkeen. Etkö ole varma, kutsutaanko sitä menetykseksi kuolleelle vai elävälle miehelle ....
#6
  0
ComeAndGo
2014-01-16 08:22:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monet yksinkertaiset kilpailut sopivat kriteereihisi: Ei ole väliä kuinka hyvin pärjäsit aikaisemmin tai kuinka kauan se kestää - ylitä vain maaliviiva ensin ja voitat välittömästi.

Tämä ei ole täysin _no_ "välitön voitto": voidaksesi ylittää linjan, sinun on saavutettava linja, eli sinun on suoritettava koko kenttä päästäkseen sinne. "Pikavoitto", josta puhumme sen sijaan, on se, että ** voitat riippumatta siitä, mitä tähän mennessä on tapahtunut **.
Tämä pätee myös peleihin, kuten 'vangita lippu'.
@Lohoris - ulaman on myös aloitettava. Pelin on aloitettava, sinun on noudatettava sääntöjä (mitä ne ovatkin) ja sitten pallon on päästävä renkaan läpi - joten aina on jonkinlainen ennakkoehto. Voitto on silti välitöntä, eikä sillä ole väliä miten pääset tilanteeseen, joka antoi sinulle "välittömän voiton".
Minun on korostettava uudelleen (huolimatta rohkeudesta) "riippumatta siitä, mitä tähän mennessä tapahtui". Ulamassa ja kviddihdissä pisteytät pelin aikana useita pisteitä, mutta nämä pisteet jätetään huomiotta, kun saavutat välittömän voiton. Kilpailussa ei ole "välitöntä voittoa, joka keskeyttää kilpailun", vaan "saavutat ennalta määrätyn tavoitteen", joka sinun on saavutettava askel askeleelta.
@Lohoris - Eikö ulamassa pelin tarvitse ** ALKAA **? Eikö pelaajan tarvitse tehdä ** jotain ** saadakseen välittömän voiton? Sama kilpailun kanssa - on edellytys, mutta kun se on saavutettu, voitto on välitöntä - sama kuin nyrkkeilyssä - kellon on soittava, ja sinun täytyy mennä ulos ja lyödä ...
Oletko tosissasi? Kilpailussa et voi teleportoitua maaliin, joten juoksu koko kilpailun ajan laskee tavoitteen saavuttamiseksi. Näissä kahdessa urheilulajissa pelaat, mutta välitön voitto -ehto mitätöi kaiken, mitä olet tehnyt ottelun aikana.
#7
-1
John Craven
2014-01-15 06:39:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nyrkkeilyssä on tällä hetkellä kymmenen sekunnin KO-sääntö ja TKO-oheissääntö (jossa erotuomari voi lopettaa taistelun milloin tahansa, jos näyttää siltä, ​​että taistelun jatkamisen seuraukset ovat suuremmat kuin veloittaa kaverilta menetys - tämä tapahtuu, kun taistelija on "ulkona jaloillaan", mutta myös esimerkiksi silloin, kun hän on katkaissut yhden silmänsä eikä näe lyöntejä tulossa), mutta sen Queensbury-alkuperän markiisilla oli yleensä taisteluita seuraavasti:

  1. Nyrkkeilijät taistelivat, kunnes yksi heistä kaatui. Tämä lopetti nyrkkeilyn "kierroksen". Kuten voit kuvitella, ne kesti usein yli 3 minuuttia.
  2. Nyrkkeilijöille annettiin vähän aikaa valmistautua lähtöön. Nykyään kierrosten välinen aika on 60 sekuntia, jotta saat jonkinlaisen käsityksen siitä, kuinka kauan äskettäin kaatuneella hävittäjällä voi olla aikaa.
  3. Jonkin ajanjakson aikana molempien taistelijoiden olisi tavattava keskenään keskellä. taistelun areenalla linjassa, joka on naarmuuntunut likaan. Jos joku taistelijoista ei kyennyt tai ei halunnut päästä tähän pisteeseen, kilpailu kutsuttiin vastustajansa hyväksi.

Muuten tämä on lause "asti naarmu ".

Toinen asia, jota voi tapahtua nyrkkeilyssä, ja mielestäni tämä on niin lähellä kuin aiot päästä kvidditchin rinnalle, on se, että jos yksi nyrkkeilijä rikkoo vahingossa toista siten, että jälkimmäinen ei pysty jatkamaan, ottelu pisteytetään seuraavasti:

  • Jos alle 4 täydellistä kierrosta on pelattu, taistelu on tekninen tasapeli.
  • Jos on pelattu vähintään 4 täydellistä kierrosta, tuomareiden tuloskortit paljastetaan ja kuka niitä johtaa, voittaa. Tätä prosessia kutsutaan tekniseksi päätökseksi.

Lähde

Huomaa, että toisin kuin Quidditchissä, et saa pistekorotusta vahingossa tapahtuneen virheen aiheuttamisesta. Itse asiassa, jos erotuomari päättää, että rikkomuksesi oli tahallinen, hänellä on oikeus myöntää vastustajalle voitto hylkäämällä. Yleisin tapa tällaisella tapahtuu, koska useimmat virheet ovat tavallaan ilmeisiä, on vahingossa päähän - esimerkiksi molemmat hävittäjät ankkaavat samanaikaisesti ja osuvat toisiinsa pään aiheuttaen leikkauksen yli yhden. miesten silmistä. Tämän ongelman pilvistämiseksi tällainen leikkaus ei välttämättä tule liian vakavaksi pelattavaksi vaikka pari kierrosta sen luomisen jälkeen. Siinä vaiheessa molemmat osapuolet saattavat olla jonkin verran järkyttyneitä, koska jos laillinen lyönti aiheutti leikkauksen, tulos on TKO, ei tekninen päätös.

Toinen ensisijainen tapa, jolla urheilu voi päättyä ennen ennalta määrättyä rajaa on armo-sääntö. Esimerkiksi pehmeällä pallolla yliopistoon on sääntö, jonka mukaan jos vedät vastustajaasi eteenpäin vähintään 10 juoksulla, peliä kutsutaan välittömästi silloin tällöin. Tämä on vähän tärkeää, kun pelataan palloa ja lyödä-peliä mahdollisten vastakkainasettelujen välillä, koska peli ei teoriassa voisi koskaan loppua, jos yhdellä puolella ei ole kykyä laittaa toista puolta.

Vaikka tämä on hyvin kirjoitettu ja ajateltu viesti, minun on annettava sille -1 aina. Tämä johtuu siitä, että luulen silti, että nyrkkeily on täysin harhaanjohtava vastaus tähän kysymykseen, kuten @Michael's answer:: n mukaan täällä välitön voitto tapahtuu, koska ottelua ei muutenkaan voida jatkaa, kun taas kvidditchissä ottelu päättyy mielivaltaisesti, vain siksi, että säännössä todetaan, että (ts. sääntöä voidaan muuttaa, kun taas nyrkkeilyssä et voi vain jatkaa KO: n tapauksessa riippumatta siitä, mitä säännöt sanoivat). Vaikka tämä vastaa _kysymyksen kirjeeseen_, IMO ei täysin vastaa henkensä.
Teknisten pudotusten tai teknisten päätösten tapauksessa voit yleensä * jatkaa * kutsutun KO-pisteiden ohi (ja taistelija vihastuu usein, kun taistelu päättyy tällä tavalla). Se on vain, että näin tekeminen olisi usein erittäin haitallista nyrkkeilijälle (sanon "usein", koska on aikoja, kuten Lewis-McCall II, jossa vastustaja kutsutaan TKO: een, koska hän kieltäytyy taistelemasta).


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...