Kysymys:
Onko yksi maraton kaudessa epäterveellisempi kuin kolme maratonia vuodessa?
Tonny Madsen
2012-02-12 20:48:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka se vaikuttaa minusta melko intuitiiviselta, olen kuullut useita kertoja, että vain yhden maratonin juokseminen kaudessa on epäterveellisempää kuin 3-4 maratonia vuodessa.

Perustelu näyttää olevan kehon pitäisi olla melko stressaavaa saada kunto ensimmäiselle maratonille, mutta kuntoilun pitämisen välillä ei pitäisi olla niin huono.

Olen etsinyt joitain materiaaleja verkosta ongelman selventämiseksi, mutta turhaan. Voiko kukaan selventää ongelmaa minulle?

Hei Tonny! Kysy Joergen Pederseniltä, ​​entiseltä kollegaltasi! :)
Neljä vastused:
#1
+5
A-K
2013-01-24 10:28:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viime vuonna juoksin kahdella ultralla ja neljällä maratonilla, kaikki melko hitaasti, kaikilla lukuun ottamatta yhtä negatiivisilla jakoilla, ja se tuntuu erittäin hyvältä. Suoritin kaksi maratonia kahtena peräkkäisenä viikonloppuna ja nautin molemmista.

Ennen sitä yritin parantaa nopeuteni, juoksen 1-2 kilpailua vuodessa, ja se oli ehdottomasti vähemmän terveellistä minulle. En pitänyt kapenemisesta - viime viikko ennen kilpailua tuntui vain kauhealta. Vihasin toipumista - haluaisin mieluummin treenata kuin levätä kipeiden lihasten takia.

Joten minulle ei ollut terveellistä eikä lainkaan nautittavaa, että yritin suorittaa yhden maratonin vuodessa täydellä vaivalla. Suorita useita kerroksia miellyttävällä nopeudella, et koskaan lyö seinää, negatiivisilla halkeamilla, eikä kipua ole hauskaa. Pidän vain kunnossa koko ajan ja nautin hyvästä luonnonkauniista kilpailusta aina, kun minusta tuntuu.

Olemme kaikki erilaisia. Mikä toimii minulle, ei välttämättä toimi muille. Minua ei ole valittu nopeasta juoksemisesta: en näytä laihalta gasellilta. Toisaalta, kun minulla on huomattavat lihakset ja paksut ja vahvat jänteet, voin juosta loukkaantumiselta, vaikka se estää minua juoksemasta nopeasti.

Minulla on laihoja ystäviä, joilla on todelliset mahdollisuudet päästä Bostoniin, (1-2 minuuttia lyhyt), mutta viettäkää huomattavasti aikaa joka vuosi röyhkeä. Ne ovat paljon nopeampia, mutta alttiimpia loukkaantumisille.

#2
+4
geoffc
2012-02-12 22:02:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikuttaa siltä, ​​että mukana on niin monia muuttujia, jotka ovat riippumattomia juoksemiesi maratonien lukumäärästä, jotta tällainen johtopäätös olisi merkityksetön.

Esimerkiksi:

  • henkilökohtainen kunto
  • harjoitteluohjelma
  • vammat
  • genetiikka (miten hoidat juoksemista)
  • Kilpa-ajo vs. maratonin kulku

On selvää, että ultramaratonaajalle, joka on viettänyt vuosikymmeniä harjoittelua, yhden tai kolmen maratonin juokseminen kuukaudessa ei edes voi olla merkitystä.

Toisessa ääripäässä aloittelijan, joka työskentelee kohti ensimmäistä maratonia, pitäisi todennäköisesti löytää kolme maratonia kaudesta todella huono suunnitelma.

Kuitenkin siltä väliltä tapahtuu mielenkiintoisia paloja .

Peruskurssin pitäminen pidempään ja maratonien käyttäminen matkan varrella on hyödyllistä, kunhan harjoittelu kestää, ehkä nopeammin.

Huomaan, että kysymys oli ei kysy, Racing 3 maratonit vs. 1. Mielestäni se on myös keskeinen ero. Jos kilpailet maratonilla, se on hyvin erilaista kuin vain juosta niitä.

Epäilen, että tämä on yksi niistä "se todella riippuu" vastauksista.

Minun pitäisi ajatella, että monet ihmiset, jotka _run_ Marathon - vastustavat saman Mathonin kilpailua - saattavat tuntea olevansa itse asiassa kilpailevia ... tai ainakin menemässä niin nopeasti kuin pystyvät :-)
@TonnyMadsen Mielenkiintoista kyllä, määritän Racing vs Running täysin henkilökohtaiseksi. Eli. Kilpailuni on se, mitä monet pitävät lenkillä. Olen kuitenkin hidas, jos juoksen vauhdilla, joka vie minut tavoitteelleni, niin se on kilpa. En esitä mitään nopeusvaatimuksia. Kaikki on henkilökohtaista.
Joten kilpa on silloin, kun juokset niin nopeasti kuin pystyt.
@TonnyMadsen Ei aivan. Väitän, että se on, kun vauhditat itseäsi ajaksi, jonka harkitset kilpa-ajoa. Eli. Maratonissa vauhti poikkeaisi 5K: sta ja siksi voit yrittää juosta 5K-vauhtia, mutta se tappaa sinut maratonmatkan yli, joten tarvitset eri tahdin eri matkoille.
#3
+4
Kevin
2012-02-21 00:11:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se ei ole oikeastaan ​​terveellisempää maratonien juoksemista, vaan maratonin kunnossa pysyminen koko ajan, toisin kuin rakentaminen maratonille, sitten päästäminen itsellesi loppukauden ajan ja sitten rakentaminen seuraava maraton jne. Rakentaminen on paikka, jossa todennäköisimmin vahingoitat itseäsi, joten kunnossa pysyminen maratonien välillä on tärkeää, älä juosta enempää.

#4
-1
J. Win.
2012-02-17 13:00:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En usko, että nämä pitkät juoksut ovat terveellistä tai luonnollista toimintaa ihmiskeholle, joten mitä vähemmän, sitä parempi. Jos olet kiinnostunut terveydestä maratonin suorituskyvyn sijasta, sekoita harjoitustyypit, sisällytä myös korkea intensiteetti ja painon kantaminen.

Olen samaa mieltä ... Lähes kaikki, josta keskustelemme tällä sivustolla, ei ole terveellistä, kun se tehdään kilpailukykyisesti ... Ja Maraton-juoksu on todennäköisesti erittäin epäterveellistä keholleni. Mutta se on mielestäni erittäin terveellistä! Mutta kysymykseni oli vertaileva: onko yksi epäterveellisempi kuin kolme?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...