Kysymys:
Seulonta lentopallossa
Mormegil
2012-02-09 15:46:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lentopallosäännöt kieltävät seulonnan palvelun aikana (estävät vastaanottavan joukkueen näkemästä palloa tai tarjoilevaa pelaajaa; sääntö 12.5), mutta ammattilaispelissä voit nähdä pelaajia verkon ryhmässä kädet päänsä yläpuolella. Jos se ei ole seulonta, mikä on?

Onko tätä sääntöä noudatettu lainkaan? Ja jos kyllä, mitkä ovat todelliset kriteerit, joita käytetään seulontavirheen kutsumiseen?

Lainat sääntöä 12.5, mutta vaikka selventät lisäämällä "estämään vastaanottavaa tiimiä näkemästä palloa tai palvelinta", et sisällyttänyt osaa, jossa mainitaan pallon lento. Jos pallo ei lennä * oletetun näytön yli, se ei ole seulontavika.
Tämä oli erilainen, kun kysymys lähetettiin. Vuoteen 2012 asti sääntö on ollut "nähdä palvelimen // tai // pallon lentoreitti" lainattuna. Sääntöä lievennettiin vuoden 2013 painoksessa.
Kahdeksan vastused:
spike
2014-01-29 17:25:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viralliset säännöt (kuten kysymyksessä mainitset) kieltävät seulonnan. Valitettavasti säännöt itsessään eivät anna tarkkaa määritelmää, jota voit käyttää. Tuomaritreeneissä saat kuitenkin lisätietoja seulonnan tuomitsemisesta.

  • Kaikki, mikä auttaa palvelevaa joukkuetta valmistautumaan puolustukseen, on sallittua. Joten jokainen kyseisen joukkueen pelaaja voi ottaa kentällä minkä tahansa kannan (kiertosäännön rajoissa), mikä "on järkevää". Siksi etupelaajien annetaan ryhmittyä hyökkääjän (hyökkääjien) lähelle ja nostaa kätensä eston valmisteluna. Myös takarivin pelaajat saavat ottaa kohtuulliset kannat.

  • Mikä ei todellakaan ole sallittua, on liikkua oman pelaajan palvelujen aikana estämään näky. (Ei ole sallittua jättää näköyhteyttä vastaanottopelaajan ja palvelevan pelaajan välille ja sitten "sulkea" se pian ennen palvelun osumista.)

  • Sitä ei myöskään sallita ottaa "kohtuuttomia" kantoja kentällä. Eli. takarivipelaaja ei saa seistä suoraan tarjoilevan pelaajan edessä, jos hän normaalisti ottaisi toisen sijan.

Käytännössä en ole koskaan nähnyt erotuomaria rangaista seulontavika ilman, että vastaanottava joukkue vaatii sitä ensin. Joten, parhaana käytäntönä, ota "kohtuulliset" kannat estääksesi näkyvyyden palvelun ja vastaanottopelaajan välillä. Heti kun vastustajajoukkue vaatii seulonnan, varo ettet liioittele sitä

Uskon, että säännöt * antavat * täsmällisen määritelmän: "12.5.1 Palvelevan joukkueen pelaajat eivät saa estää vastustajaa ... näkemästä palloa * ja lentoreittiä. 12.5.2 Pelaaja tai ryhmä tarjoilijajoukkueen pelaajia valmistaa ruudun heiluttaen käsiä, hyppäämällä tai siirtymällä sivuttain palvelun suorittamisen aikana tai seisomalla ryhmiteltyinä ja piilottaen näin sekä palvelimen että pallon lentoreitin, kunnes pallo saavuttaa verkon pystytason. " Keskeinen tekijä, jota ihmiset usein jättävät mainimatta, on pallon lentäminen.
Lisäksi, jos vastaanottava joukkue ei näe, heidän on siirrettävä, ei palvelevan joukkueen pelaajat.
Xander
2012-02-09 16:09:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ennen palvelun suorittamista joukkueen pelaajat verkossa voivat nostaa kätensä ja siirtyä palvelimen ja vastaanottimen väliin ottamaan aseman verkon kohdalla. He eivät voi liikkua estääkseen palvelimen aloittaessaan palvelun.

Se on hieno linja, mielestäni se riippuu erotuomarista.

Sääntökirjaviite auttaisi vastausta valtavasti. Hyvä vastaus ja hyvät tosiasiat, mutta jos on julkisesti saatavilla oleva sääntökirja, olisi hienoa lainata sitä.
Huomaa, että kysymykseni ei koske niinkään sääntöjen kirjainta, viittasin jo tiettyyn sääntöön (12.5), kysymykseni koski tämän säännön tulkintaa.
Ronald
2016-07-25 14:49:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytännössä otetaan huomioon myös pallon liikerata, eli sekä pallo että tarjoava pelaaja on estettävä ennen toiminnan aloittamista. Ja kun otetaan huomioon, että pallon lentorata alkaa melko korkealla hyppyannoksella, useimmat erotuomarit eivät tulkitse tätä pallon esteenä näkyvistä.

Joten vain, kun ...

  • palvelu ei ole hyppypalvelu
  • pallo menee suoraan turvatarkastajien (etu) pelaajien yli
  • Etupelaajat näyttävät rakentavan tarkoituksella näytön (esimerkiksi liikkuvat vastaanottimien mukana).

... harkitsevatko useimmat erotuomarit seulontaa, mutta koska tämä kaikki on hyvin vaikea nähdä / arvioida hänen asemastaan, useimmat odottavat myös vastaanottavan ryhmän valituksia ja todennäköisesti ratkaisevat sen suullisella varoituksella seulontaryhmälle rangaistuksen sijaan.

Ohjeet kansainvälisille erotuomareille eivät mainitse kaikkia näitä kohtia, mutta saattavat antaa jonkin verran selvennystä:

12.7: Ensimmäisen erotuomarin tulisi kiinnittää huomiota seulontaan Palvelun suorittaminen, kun palvelevan joukkueen pelaaja tai pelaajaryhmä, heiluttaen käsiä, hyppäämällä tai siirtymällä sivuttain tai seisomassa ryhmässä, estää vastustajaa näkemästä pallon palvelinta ja lentoreittiä (eli molemmat kriteerit on täytettävä r pelaajan toimet / sijainnit, jotka arvioidaan näytöksi). Joten jos tarjoiltu pallo näkyy selvästi koko polun ajan, kunnes se ylittää verkon vastustajalle, sitä ei voida pitää näyttönä.

Voisiko tähän lisätä viitteen? Se näyttää olevan hyvä vastaus, ja se hyötyisi viitteestä.
Lisätty hieman, mutta suurin osa siitä tulee henkilökohtaisesta kokemuksesta kansainvälisenä linjamiehenä, keskustelen säännöllisesti tällaisista asioista erotuomareiden kanssa.
FIVB: n säännöissä 12.5.1 ja 12.5.2 sanotaan "legalese", mitä Ronald on täällä sanonut. Tärkein näkökohta, jota ihmiset eivät mainitse, on pallon lento.
milesmeow
2012-03-25 14:37:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on todella hieno viiva. Sanoisin, että jos kaikki eturivin pelaajat seisovat lähellä toisiaan, se voi olla todella lähellä seulontaa. Monet näistä ammattimaisista kavereista ovat jo todella isoja, ja jos he seisoivat itsessään, he seulovat jo vähän.

Yleensä he eivät tarkoita tarkoituksella. Mielestäni eturivin pelaajat nostavat kätensä keinona valmistautua estoon. Ainakin näin valmentajamme kouluttaa meitä tekemään. Se voi olla enemmän psykologinen asia meille ja vastustajien pelottelu.

Miksi luulet "yleensä he eivät tarkoita tarkoituksellisesti?" Pallon normaalin pelaamisen aikana ei ole tilaisuutta, jossa kolme etupelaajaa aloittaisi toisensa vieressä. Tietyissä tilanteissa saatat saada kolminkertaisen eston, mutta silloin on aikaa ja on selvää, kuka lyö. Muuten ne levittäytyisivät. Se, että he kaikki ovat alussa yhdessä, on Hyvin tarkoituksellista.
vikaspraj
2012-05-10 15:31:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eturivin pelaajat voivat venyttää puoliksi kätensä palvelun aikana siirtämättä niitä. He voivat liikkua ja siirtää asemaansa vasta, kun pallo on ylittänyt verkon vastustajan kentälle. Koska pelaajat ovat melko pitkiä, käsivarsien venyttämistä verkon korkeuden yläpuolella pidetään seulontavirheenä.

Zonker.in.Geneva
2018-10-17 13:15:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Palvelevan joukkueen pelaajat voivat ottaa minkä tahansa oikeudellisen kannan haluamallaan kentällä, mutta he eivät voi hypätä ympäriinsä, heiluttaa käsivarttaan tai liikkua sivusuunnassa palvelun suorittamisen aikana.

Jos pelaaja on vastaanottava tiimi ei näe palvelinta, on hänen vastuullaan liikkua.

Seulontakutsu viheltäisiin vikaksi vain, jos pallon lentorata kulkee palvelimelle, soittimen / pelaajien yli ja toiselle puolelle. Joten jos sinulla on 2-3 kaveria joukossa verkon lähellä lähellä sijaintia III, mutta palvelu menee suoraan alas sivulinjaa, seulontavikaa ei viheltäisi, koska pallo ei kulkenut verkon päällä olevien ihmisten yli.

Käytännössä, koska kumpikaan 1. tai 2. viite ei ole tarpeeksi hyvä kulma nähdäksesi pallon lentoradan - etenkin korkeammalla kilpailutasolla - seulontaa vihelletään harvoin.

Se on hallitse ilman hampaita.

The duck
2019-03-03 22:16:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

40 vuoden viitteenä. En ole koskaan antanut korttia seulontaan. Kuten mainittiin, mahdollisen rikkomuksen sanallinen tunnustaminen hoitaa yleensä kaikki huolenaiheet. Vastaanottavan ryhmän on tuotava tämä huolenaihe R1: lle. Puolustuksen saa ottaa kantansa kentällä sääntöjen mukaisesti. Vastaanottavan joukkueen on löydettävä paikka lattialta nähdäksesi palvelimen ja lennon, jos pallo on. Jos palveleva joukkue kokoontuu tavalla estääkseen tätä, seulontakutsu voidaan tiivistää. Todellisuudessa, koska vastaanottava etulinja voi periaatteessa perustaa viemään yhden henkilön visuaalisen tilan. Katson, kun pelaaja on linjassa olkapään keskellä kenttää. Takarivin pelaaja seisoo keskellä takaa ja palvelin, joka palvelee kentän keskeltä. Tämä on räikeä yritys luoda visuaalinen häiriö, ja se on opettanut valmentajani, joka on epäeettinen tai tietämätön

Rohit Vipin Mathews
2012-03-22 23:16:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aikaisempina aikoina pelaajat panivat kätensä melko staattisesti verkon lähelle, kun heidän joukkueensa hoitaa palvelua. tämä peittää palvelimen vastustuksesta. Muutetun säännön mukaan et kuitenkaan voi pitää täysin ojennettuja paikallaan olevia käsiä pään yläpuolella, kun olet 3 metrin pituisessa kentässä ja tiimisi palvelee. Mutta silti puoliksi venytetty tai liikkuva käsivarsi on sallittu. se voi olla erotuomareiden tahto, mutta suurin osa heistä suostuu siihen tällä tavalla.

Tähän ei viitata FIVB: n säännöissä. Voitteko antaa lainauksen?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...