Kysymys:
Mitkä maratonit juosta?
Tonny Madsen
2012-02-17 01:15:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi tärkeimmistä "juoksu" haaveistani on ollut vuosien ajan New York Maratonin juokseminen - sillat, ihmiset ja upea tausta. Mutta huomasin äskettäin, että juoksun " karsinta-aikastandardit " on muutettu, joten minulla ei todellakaan ole mahdollisuutta mennä sinne ...

Kysymys on silloin , mihin maratoneihin minun pitäisi kohdistaa, ellei New Yorkiin? Mitkä ovat suuret maratonit, jotka täytyy tehdä, jos mahdollista? Kuten melkein mahdottomista, kuten Marathon des Sables tai Etelämantereen jäämaraton? Tai suurkaupungin paikat Lontoossa, Chicagossa, Berliinissä tai missä tahansa? Tai kauniita, kuten Jungfrau ja The Great Wall?

Etsin suosituksia maratonille ihmisiltä, ​​joilla on ensikäden kokemusta näistä.

Etsin maisemia ja reittejä, joissa ei ole liikaa mäkiä (Tanskasta - tasainen, tasainen, tasainen - mäillä on vain erittäin huono :-)). Pidän parempana, että tapahtumapaikat ovat hyvin järjestetyt ja vakaalla historialla ... Ja mikään ei vaadi karsinta-aikoja alle 3:30 ...

Tähän asti olen juossut juuri monia paikallisia ajoja - pääasiassa puoliksi Maratonit - ja monia on, kuten tämä luettelo osoittaa - mutta nyt haluaisin "kokeilla" jotain muuta.

Löydän monia luetteloita maratonien kanssa verkosta ... Liian monta todella ... Se tekee siitä niin vaikean valita.

New Yorkin maratonin juokseminen on mahdollista, vaikka et kykene täyttämään karsinta-aikoja - ne ovat vain taattu pääsy. Rekisteröijät, jotka eivät täytä karsinta-aikoja, asetetaan arpajaisiin, joissa arvotaan tietty määrä, kunnes raja on saavutettu. Voit myös liittää joitain hyväntekeväisyysjärjestöjä, jotka antavat sinulle taatun pääsyn vastineeksi varojen keräämisestä heille.
@Andrew Asia on, että säännöt ovat hieman erilaiset ulkomailta tulleille - minun tapauksessani Tanskalle ... minun on kuitenkin tarkistettava arpajaiset. Kiitos.
Vain huomautus, että Marathon des Sables ei ehdottomasti ole maraton termin perinteisessä merkityksessä (26,2 mailia). Se on pitkälti itse tuettu, 6 päivän 151 mailin juoksukilpailu Marokon autiomaassa.
@MikeHedman Tiedän. Mutta se olisi lopullinen haaste ...
@Shog9 En ole varma, pidänkö uudesta otsikostasi ... Haluan todella saada vaihtoehtoisia ehdotuksia vaihtoehtoisista kilpailuista. Se, että tiedetään kuinka päästä suurille maratonille - mahdollisesti ilman karsintaa - voi olla toinen mielenkiintoinen kysymys.
@TonnyMadsen Etsitkö siis maratonia tai ultraa? Nämä ovat kaksi erilaista asiaa. Ultra-juoksu (yli 26 mailia leikkeellä) vie paljon enemmän kärsivällisyyttä ja vaatii hidastumista ... alaspäin.
@Tonny: on kuitenkin pohjimmiltaan kysymyksesi ensimmäinen osa; saatat harkita tämän jakamista kahteen osaan.
Seitsemän vastused:
#1
+8
geoffc
2012-02-17 04:01:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suoritettuani 37 maratonia voin sanoa, että jotkut ovat ehdottomasti mukavampia kuin toiset. Niiden luokittelu on mahdoton tehtävä. Suosittelen NYC: tä ainakin kerran. Olen opastanut vammaisia ​​urheilijoita nyt 4 kertaa NYC: ssä (ajaa sitä viisi kertaa itse), ja sen tekeminen oppaana on hyvin erilainen näkökulma ja upea kokemus. (Voin siis sanoa, että olen juossut Verezanno Narrows -sillan yli 40 000 muun ihmisen kanssa ja 50 hengen ryhmänä vammaisten urheilijoiden varhaisessa lähdössä. Molemmat tavat ovat mahtavia!)

Esimerkiksi Salt Lake Kaupunki on heinäkuussa, alkaa vuoren huipulta kello 5.30 (lähtö oli 55F, maali 110F) ja siinä on paljon alamäkiä, mutta suurin osa siitä on kaupungin ulkopuolella vuoristossa ja oli kaunista.

Chicago on edelleen helppo päästä, ja se on upea suurkaupungin maraton. Sinusta alkaa jotain ainutlaatuista noin 40 000 ihmisessä. (Olen tehnyt NYC: tä 9 kertaa ja Chicagoa kerran).

Cincinnati on pienempi kilpailu, mutta sillä on suuri yleisötuki ja erittäin outo sika-aihe, joka on todennäköisesti viety liian pitkälle.

Kilpailujohtajat yrittävät usein saada kentän läpi mielenkiintoisia alueita. St Louisissa he kulkevat Budweiserin tehtaan läpi, joka on tavallaan fiksu.

Toisaalta Mississaugan maraton, Toronton ulkopuolella sijaitseva kaupunki, on melko tylsää, ja olen tehnyt sen kahdesti, mutta en todennäköisesti tekisi sitä uudestaan. Ei paljon nähtävyyksistä. Kuten Lontoossa, Ontario (Forest City -maraton, teki myös sen kahdesti, joten jätän selvästi huomiotta oman neuvoni).

Atlanta oli mukava, mutta ei mitään erikoista.

Minulla on ystävä, joka teki kaikki seitsemän maanosaa, ja hän nautti suuresti kaikista niistä. Jos pääset pisteeseen, jossa maraton on "hauskaa", olet suurimman osan matkasta sinne.

Kaikkialla maailmassa on niin paljon kilpailuja, melkein joka viikonloppu, että voit matkustaa missä ikinä haluat tehdä kilpailun.

Pelkään, etten voi matkustaa jatkuvasti ympäri maailmaa jatkuvasti ... Perheen ympärillä minulla ei ole aikaa tai rahaa siihen :-) Joten, minun on priorisoitava vähän ... Vaikka minä haluaisi matkustaa paljon enemmän kilpailuihin.
@TonnyMadsen Ymmärrän sen täysin. Hienoa on, että siellä pitäisi olla useita tunnin tai kolmen ajomatkan sisällä, jos asut Yhdysvalloissa. Vain siksi, että kilpailuja näyttää olevan niin valtava lisääntyminen kaikkialla.
#2
+8
Martin
2012-02-17 18:58:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun Norjassa ja olen suorittanut 3 täyttä maratonia viimeisen 3 vuoden aikana: Oslo, Kööpenhamina ja Berliini.

Oslo ei ollut mikään erikoinen, paitsi että se oli lähellä kotini ja hyvin vähän matka-aikaa. Siellä on paljon juoksua hiljaisilla kaduilla, vähän viihdettä matkan varrella (kuulen, että se on kuitenkin nyt hieman parempi). Se ei myöskään ole niin tasainen.

Minulla oli hyvä kokemus Kööpenhaminassa. Paljon tasaisempi kuin Oslossa. Mutta tunsin ehdottomasti mukulakiven joen varrella ylöspäin vasikoissani: / (pari kilometriä mukulakiviä) Paljon ihmisiä kaikkialla, mukava reitti ja paljon viihdyttävää reitin varrella.

Berliini oli paljon kuin Kööpenhamina, vain suurempi. Lisää ihmisiä, enemmän viihdettä. Ja Berliini on kilpailu kilpailuun, jos haluat asettaa ennätyksen (ja minä tein). Hyvä, tasainen reitti.

Kaiken kaikkiaan suosittelen Berliiniä eniten. Ja Kööpenhamina. Ei Oslo.

Henkilökohtaisesti haluaisin kilpailla kahdessa erityisessä kilpailussa, New Yorkissa ja Great Wallissa.

#3
+6
Kristian Tapaninaho
2012-02-19 15:37:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos valitsisin yhden erityisen maratonin, jonka juoksijan tulisi pyrkiä juoksemaan ainakin kerran, valitsisin ehdottomasti Ateenan klassisen maratonin.

  • Se on reitti A: sta B: hen, jonka linjaavat ihmiset eri kylistä reitin varrella.
  • Ainakin vuonna 2010, kun juoksin sillä, se oli erittäin hyvä järjestetty
  • Panathinaiko-stadionin sijoittuminen on hämmästyttävää
  • Se on alkuperäinen reittimaraton, jota ajettiin ensimmäisen kerran yli 2500 vuotta sitten (tai tarkemmin sanottuna, missä taistelukentän messenger juoksi Marathonista Ateenaan vuonna Maratonin taistelu.)
  • Sen historiassa on jotain, joka todella kannustaa sinua
#4
+5
Saariko
2012-02-17 02:01:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska asun Israelissa ja juoksin tähän mennessä vasta 21,1, saimme 3 suurta maratonia: Paras (mikä ei täytä tasaista / tasaista kurssiasi) on Jerusalemin maraton. Se ei ole lainkaan tasainen, mutta maisemat, jotka kulkevat Jerusalemin vanhan kaupungin, pyhän muurin, läpi vanhan kaupungin läpi - se on kilpailu, jota et unohda.

Toinen maraton, jonka voin tarjota sinulle , joka on yksi tasaisimmista, mitä sinulla on koskaan, se on Tel Avivin maraton (tapahtuma 3. maaliskuuta 2012) - Poliisi ei ole vielä hyväksynyt kurssisuunnitelmaa, mutta jos se on viimeinen vuosi, sen koko korkeusero on +40 metriä korkea. Jälleen olet juoksemassa Tel Avivin merenrantaa / lautakävelyä pitkin ja myös vanhaan kaupunkiin (ei niin kaunis kuin Jerusalem).

HF, nauti.

#5
+4
Rory Alsop
2013-01-24 15:22:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kolmesta kulkemastani suuresta maratonista (Edinburgh, Pariisi ja Lontoo) suosittelisin, että Lontoon maratonilla olisi paras ilmapiiri ja että se olisi klassinen maraton harrastajille. Hyväntekeväisyysjärjestöille on kymmeniä tuhansia osallistumispaikkoja, ja koko päivä on erittäin tukeva juoksijoille, jotka eivät ole ammattimaisessa paikassa.

Pariisin maraton tarjoaa upeat maisemat ( 42,195 km maailman kauneimmassa kaupungissa, kuten heidän verkkosivustonsa väittää), ja siinä on yksi suosikkikohteistani - Bois de Boulogne, jossa kojuja ei ole asetettu hedelmille tai vedelle, vaan viineille, kakkuille ja juustoille - ei suosii nopeaa vauhtia, mutta erittäin miellyttävä muutamille viimeisille maileille ennen maalia.

Edinburghin maraton on Ison-Britannian toiseksi suurin maraton, mutta on erittäin nopea maraton (äänesti Ison-Britannian nopeimmaksi maratoniksi vuonna 2008), jossa on muutama mäki, mutta ei mitään jyrkkiä (aiemmin niihin sisältyi jyrkkä nousu Arthurin istuimelle, mutta ammattilaiset valittivat vauhdista ...) - on mahtava juoksu rannikolla, mikä voi viilentää sinut kuumana päivänä.

#6
+4
Adrian Ber
2013-01-25 02:54:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska olet todennäköisesti tekemässä tätä huvin vuoksi, valitse sitten haluamasi maratonit.

Ensin kannattaa sopia tietyntyyppiseen maratoniin, koska luetelit melko monta. Ja myös matkan varrella.

Marathon des Sables on yli 240 km: n kilpailu, enemmän tai vähemmän itsenäinen, joten sinun pitäisi olla melko hyvässä kunnossa sen suorittamiseksi. Etelämantereen jäämaratonilla on versio 21, 42 ja 100 km.

Joten sinulla on riippuen matkan puoli-, maraton-, ultra- ja monipäiväisistä ultramaratoneista. Sitten voit juosta maastosta riippuen tiellä, vuorella, hiekalla / autiomaalla ja jäällä.

Jos haluat juosta autiomaassa, sinun on aloitettava Saharan maratonilla Algerissa, joka on klassinen verrattuna Marathon des Sablesille. Jos haluat juosta jäällä, Etelämantereen tai pohjoisnavan maratonit ovat melko kalliita (yli 10 000 euroa), mutta sinulla on myös napapiiri, Siperian jää (oikeastaan ​​puolikas) tai Baikal (juokset jäätyneellä järvellä) maratonit.

Jos haluat tielle tanskalaiselta, Euroopassa on paljon vaihtoehtoja, melkein jokaisessa suurkaupungissa on yksi. Joten valitse vain kaupunki, jossa haluat käydä, ja etsi sen maraton. Berliinissä on erittäin tasainen profiili, joten se on erittäin hyvä hyvien aikojen asettamiseen :) (maailmanennätys on rekisteröity siellä).

Jos haluat vuorilla, Espanjalla ja Italialla on erittäin hyvät valinnat. Myös Romanialla, jossa asun, on erittäin hyviä valintoja tällä alueella, jolla on kauniit ja villit maisemat. Kaikki puoli, maraton ja ultra versio. Myös ampumahiihto ja triathlon.

Sinulla on myös mielenkiintoisia maratoneja, kuten Isossa-Britanniassa käynnissä olevat hevoset tai juna.

Myöhempi päivitys

Näen nyt, että muokkait kysymystäsi ja sanoit, että haluat maratonit, joiden historia on takana, mahdollisimman tasainen ja upeat maisemat. Tavallisesti tasaisilla on enemmän kaupunkimaisemia. Villien maisemien vuoksi sinun on ehdottomasti mentävä vuorille. Meren rannalla voit kokeilla Limassolin maratonia Kyproksessa. Ja siinä on vain yksi pieni mäki.

Historiasta ei ole mitään parempaa kuin klassinen maraton, jonka historia on yli 2500 vuotta. Jos haluat mennä ultramaratoneihin, sinun kannattaa kokeilla alkuperäistä haastetta, Spartathlonia tai Phillipiden haastetta.

Minun on toistettava, että sinun kannattaa harkita kaupunkiloman yhdistämistä maratoniin, se on kaksinkertainen hauskuus.

Jos haluat myös lisää jännitystä, voit kokeilla Pohjois-Koreaa, Ghazaa tai juosta Afrikassa yhdessä leijonien ja sarvikuonojen kanssa viidessä suuressa. Tai voit kokeilla yöllä tai veden alla. Tai jos rakastat lämpöä, voit myös kokeilla vaihtoehtoa Kuolleenmeren maraton.

#7
+3
A-K
2013-01-24 09:42:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Seuraavat kaksi keskilännen kilpailua ovat tasaisia ​​ja luonnonkauneita: Bayshore-maraton Traverse Cityssä, MI, toukokuussa ja maraton St. Charlesissa, IL, syyskuussa. Juoksin heidät molemmat ja todella pidin.

Et ole maininnut, jos sietät lämpöä ja / tai kylmää. Mikä on mieltymyksesi?Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...