Kysymys:
Kuinka puolustajat tekevät maaleja osana muodostumista
JoseK
2012-02-09 14:44:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun pelaat 4-5-1- tai 4-4-3-kokoonpanossa, sinun on pysyttävä alueellasi kentällä.

Puolustajien on oltava osa takapäätä 4 eivätkä saa siirtyä eteenpäin.

Kuinka puolustajat poistuvat paikaltaan ja todella tekevät maaleja? Ottaen huomioon, että tavoitteita kannustetaan (ilmeisesti), mutta eikö ole poissa asemasta johtajan kannalta huono asia?

Viisi vastused:
#1
+14
Mormegil
2012-02-09 16:26:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nykyaikaisessa jalkapallossa kokoonpano ei ole jäykkä rakenne, ja pelaajien sijainnit ovat joustavampia.

Varsinkin laidat (puolustajat vasemmalla ja vasemmalla puolella) yhdistävät klassisen selkänojan toiminnot. (keskikentän) laitahyökkääjällä - kun he pääsevät palloon, he siirtyvät nopeasti eteenpäin pitkin laitaa valmistautuakseen hyökkäykseen, usein jopa osallistumalla sen loppuvaiheisiin (ja siksi he voivat joskus jopa tehdä maalin). On tietenkin tärkeää, että muut pelaajat tietävät tehtävänsä tällaisessa tilanteessa.

Tämä on hyödyllinen osa nykyaikaista jalkapallotaktiikkaa, ja johtajat määräävät sen (no, ei aina, ilmeisesti ), ei lannisteta.

Laidat ovat tärkeä osa hyökkäystä, mutta en usko, että ne ovat erityisen usein maalintekijöitä. Ehdotan, että keskuspuolustajilla on paremmat mahdollisuudet tehdä maalin, koska he istuvat keskellä, josta he voivat kokeilla pitkän matkan laukauksia, kun pallo puhdistetaan heidän suuntaan. Wingbackeillä on vähemmän tällaisia ​​mahdollisuuksia. Tästä huolimatta olen varma, että puolustajien lisää maaleja tulee asetetuista paloista.
Johtajat lähettävät usein "isoja kavereita" kulmiin ja vapaapotkuihin, koska keskikenttäpelaajat ovat usein joukkueen parhaita otsikoita.
Nykyaikaisessa jalkapallossa puolustuksen ajatus on muuttunut myös puhuessasi keskuspuolustajista. Kuinka korkealla kentällä he pelaavatkin, on paljon merkitystä. Monet ketterät ja hyvät puolustajat, jotka pääsevät edullisiin paikkoihin, tekevät maalia, koska puolustajat ovat yleensä pitkä ja tottunut selvittämään pallon, ja sinulla on enemmän mahdollisuuksia voittaa pallo. Jos huomaat, yleensä puolustavat keskikenttäpelaajat jäävät takaisin voittamaan pallon takaisin, jos hallussaan on vastustaja ja he aloittavat vastapelistä. Lisäksi, koska siipien puolustajat seuraavat yleensä nopeammin, se ei ole ongelma antaa puolustajien mennä.
#2
+12
Fillet
2012-02-09 23:50:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi tapa on kulmien ja vapaapotkujen läpivienti.

Keskuspuolustajat ovat usein joukkueen parhaita pallon pääpäänpuolustajia, koska heidän on kyettävä puolustamaan risteyksiä ja pitkiä palloja puolustuksen aikana. Tämän voiman takia he ottavat usein kannan lähellä vastustajan maalia kulmapotkuista ja vapaapotkuista vastustajan puoliskolla ja yrittävät tehdä päämaalin.

Esimerkki tästä oli ainoa maali Saksan ja Espanjan välisessä maailmanmestaruuskilpailuissa, jonka puolustaja Carlos Puyol teki kulmasta.

2010 FIFA World Cup pudotusvaihe (Saksa vs. Espanja)

Kuten ehdotat, tämä voi olla vaarallinen taktiikka, ja jos kulma / vapaapotku puolustetaan onnistuneesti, puolustajan on yritettävä palata takaisin mahdollisimman nopeasti, jotta estetään onnistunut vastahyökkäys.

Johtaja voi pisteiden mukaan päättää, kannattaako riski ottaa riskin. Johdossa ollessaan hän voi kehottaa puolustajia pitämään asemansa, mutta häviönsä aikana hän voi kehottaa puolustajia yrittämään maalia.

Melko usein he ovat myös hyviä pidemmän kantaman hyökkääjiä (esim. Roberto Carlos), oletettavasti lisääntyneen harjoittelun vuoksi (pallon tyhjentäminen, vapaapotkujen ottaminen, jotta muut pelaajat voivat mennä kentälle).
@MatthewRead: mielenkiintoinen teoria, aina on ollut näitä hulluja puolustajia raskailla laukauksilla. Yksi erityinen suosikki lapsuudestani on R. Koeman.
Guardiola otti Bayernissa käyttöön järjestelmän, jossa kun hänen joukkueensa oli hallussaan, kaksi täydellistä selkää tuli sisälle ja tuli syvälle valehteleviksi pelintekijöiksi, kun taas keskikenttäpelaaja putosi puolustukseen muodostaen takakolmen. Tämä 3-2-2-2-1 tarkoitti, että Lahmilla ja Alaballa olisi enemmän vapautta ajautua maalialueille.
useimmiten puolustajat ovat siellä laatikossa yrittääkseen tehdä maalin vapaapotkujen ja kulmien aikana. Nopeat pelaajat (usein lyhyemmät, koska heillä on vähemmän mahdollisuuksia johtaa palloa kulmien ja vapaapotkujen aikana) ovat niitä, jotka olisivat rangaistusalueen ja keskilinjan välissä ja puolustaisivat / välttäisivät vastustajia vastahyökkäyksen aikana. .
#3
+9
Ste
2012-05-25 16:35:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisää vain esimerkki olemassa olevaan hyvään kysymykseen ja vastauksiin. Valioliigan historian viisi tärkeintä puolustajaa (ilman rangaistuspotkuja) ovat:

  1. John Terry (26)

  2. William Gallas (24)

  3. Dan Petrescu (23)

  4. Sami Hyypia (22)

  5. John Arne Riise (21)

Kuten tästä voit nähdä, Terry ja Hyypia ovat erittäin hallitsevia ilmassa, joten ne ovat suuri voimavara kulmista ja vapaapotkuista. Riise ja Petrescu tunnetaan hyökkäävistä laitapeleistään sekä siitä, että Riise on vapaapotkuasiantuntija. Vaikka Gallas oli tottunut pelaamaan keskitetysti, hänellä oli loitsu vasemmistolainen puolustaja Chelsealle, ja Arsenalissa ja Tottenhamissa hän haluaa päästä eteenpäin kaikin mahdollisuuksin.

Muuten, jos lisäät rangaistuksia , viisi parasta olisi:

  1. David Unsworth - Maalit: 38 (22 rangaistusta)

  2. Ian Harte - Maalit: 28 (10 rangaistusta)

  3. John Terry - Maalit: 26 (ei rangaistuksia)

  4. Julian Dicks - Maalit: 24 (15 rangaistukset)

  5. William Gallas - Maalit: 24 (ei rangaistuksia)

#4
  0
ZeekLTK
2013-10-23 01:45:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyvä puolustaja voi liittyä hyökkäykseen, kun joukkueellaan on pallo, ja sitten vetäytyä puolustukselliseen asemaansa, kun heillä ei ole. Tämä antaa heille mahdollisuuden osallistua hyökkäykseen ja mahdollisuus päästä maaliin.

Usein kun puolustaja menee eteenpäin, keskikenttäpelaaja putoaa takaisin peittääkseen altistuneen sijaintinsa. Sen lisäksi, että vastustajalle annetaan uusi uhka huolestua, se antaa pelaajille mahdollisuuden säästää energiaa, koska he voivat "vuorotella" eteenpäin, mikä voi olla tärkeää, koska suurin osa pelin aloittavista pelaajista ei koskaan saa taukoa puoliajan lisäksi. Vaihtoehtoisesti koko puolustus voi siirtyä yhteen suuntaan peittääkseen puolustajan, joka on mennyt eteenpäin.

Kuten muissa vastauksissa mainitaan, puolustajat voivat olla tärkeitä myös asetetuille paloille. Nämä tilanteet helpottavat heidän palaamistaan ​​takaisin, jos hyökkäys epäonnistuu, koska pallo yleensä menee rajojen ulkopuolelle tai vastustajajoukkueella on niin monta pelaajaa oman laatikkonsa sisällä, että heidän on vaikea vastata nopeasti. . Joko niin, se antaa heille aikaa palata takaisin paikalleen, joten ei ole suuri riski saada heidät hyökkäämään.

#5
  0
user2066
2013-12-24 15:35:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun olet saanut pallon, 1-2-tyyli on hieno tapa maalata maaleja. Anna pallo eteenpäin olevalle pelaajalle ja juokse sitten eteenpäin tyhjään tilaan, jotta hän voi siirtyä takaisin sinulle. Jatkamalla sitä, vastustajan puolustuksen sekoittaminen ja maalien saaminen on helppoa, vaikka olet puolustaja ...Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...