Kysymys:
Miksi rugbyssä ja amerikkalaisessa jalkapallossa käytetyillä palloilla on samanlainen muoto?
LudoMC
2012-02-10 03:22:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko mitään syytä sille, että rugby ja amerikkalainen jalkapallo jakavat tämän (melko epätavallisen) pallomuodon?

American football rugby football

Onko heillä yhteisiä juuria? Tuleeko amerikkalainen jalkapallo pallo rugbystä (jossa ei ole nauhoja)? Onko tämän takana hyväksyttyä "todistetta"?

Viisi vastused:
Michael Myers
2012-02-10 03:50:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska amerikkalainen jalkapallo on kehittynyt osittain rugbysta 1 , ei ole mikään yllätys, että heidän muodonsa ovat samanlaiset.

Pitkän muodon pääasiallinen syy on sallia pallon kantaminen käsin . Pyöreä pallo potkaisee todella hyvin, mutta on erittäin helppo lyödä pois; pitkänomainen pallo potkaisee edelleen tehokkaasti ja on paljon helpompi tarttua.

Amerikkalaiset jalkapallot säilyttivät saman perusmuodon, mutta lisäsivät nauhoja ja teräviä päitä, koska molemmat ominaisuudet helpottavat pallon heittämistä. Rugby ei tietenkään tarvitse kumpaakaan ominaisuutta.


1 Katso Wikipedian amerikkalaisen jalkapallon historia. Ironista kyllä, ensimmäinen amerikkalainen jalkapallopeli, jossa käytettiin pitkänomaista palloa ja jonka sallittiin kantaminen, oli Harvard vs. McGill, kanadalainen yliopisto.

Rugbyssä on paljon enemmän palloa kuin amerikkalaisessa jalkapallossa. Pitkän pallon kierre on paljon helpompaa kuin pyöreä, joka pitää sen suunnan paremmin. Lyhyemmät rugby-syötöt eivät yleensä käytä spiraalia, mutta nopean siirtymisen takaosien välillä pallon muoto menee pitkälle tämän saavuttamiseksi. Rugbyssa ohittaminen tapahtuu enimmäkseen kahdella kädellä, missä Amerikan jalkapallona se on yksi
Gaelin jalkapallossa on myös paljon pallojen kantamista, mutta siinä käytetään pyöreää palloa (hieman pienempi ja painavampi kuin jalkapallo).
Danger Fourpence
2012-03-25 20:03:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Molempien muoto liittyy enimmäkseen aerodynamiikkaan. Amerikkalainen jalkapallo on heitettävä pitkiä matkoja, ja pallon muoto auttaa pitämään liikeradan ja on siten helpompi heittää. Vaikka sitä ei tarvitse heittää niin pitkälle matkalle, peliä pelataan pääasiassa kädestä käteen. Olen eri mieltä admartianin kanssa siitä, että pallo syötetään paljon enemmän kuin sitä potkutaan. Esimerkkinä on kuusi viime maata ottelu Walesin ja Ranskan välillä, jossa Wales suoritti 164 syöttöä ja Ranska suoritti 99, verrattuna molempiin joukkueisiin, jotka pelkästään potkivat vain hallussaan 67 kertaa.

admartian
2012-02-22 07:21:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

He ovat samanlaisia ​​ja erilaisia, koska heillä on samanlainen suku.

Tärkein ero johtuu niiden tarkoituksesta. Amerikkalaiset jalkapallot on pääosin suunniteltu heitettäviksi (siis kapeammat loppupisteet), kun taas rugby-pallot ovat yleensä paksumpia, koska niitä potkaistaan ​​yhtä usein kuin niitä ohitetaan.

Lenape Warrior
2015-10-14 22:52:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on toinen linkki, joka näyttää kuvia pitkänomaisesta intialaisesta amerikkalaisesta pallosta. Pelaamme tätä peliä vielä tänään seremoniamme kentällä. http://delawaretribe.org/blog/2013/06/27/pahsahman- lenape-intialainen-jalkapallo-peli /

Rugby ei kuitenkaan ole peräisin mistään intialaisesta amerikkalaisesta urheilusta.
Uskon, että se on ja että tämä on Native Historyn valvomista tai suoraa sortamista. Näitä pelejä pelattiin Koillis-Yhdysvaltain valmistelevissa kouluissa, joilla oli vahvat eliittisidokset englantilaisiin juuriin.
Uskon, että rugbyn juuret ovat yhtä amerikkalaisia ​​kuin irlantilainen peruna
Onko sinulla väitteitä rugbyn juurista uskoville? Voit myös lisätä edelliseen vastaukseesi muokkaamalla sitä. https://sports.stackexchange.com/help/editing
Lenape Warrior
2015-10-14 22:49:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso seuraava linkki pitkänomaisen pallon alkuperään alkuperäiskansallisessa jalkapallossa vuosisatoja ennen modernin jalkapallon tai eurooppalaisen rugbyn ajattelua. http://lenapelady.tripod.com/football.html

Kuten Lacrossse, rugby ja jalkapallo ovat molemmat mukautuksia alkuperäiskansojen peleihin.

Tervetuloa Sports SE: hen. "Linkkejä ulkoisiin resursseihin suositellaan, mutta lisää linkin ympärille konteksti, jotta muilla käyttäjilläsi on käsitys, mikä se on ja miksi se on siellä." https://sports.stackexchange.com/help/how-to-answer
Ovatko tämän teoksen kirjoittajat (ja sinä) väärin "pitkänomaisia" tarkoittamassa "soikea pallomainen", vai onko tämä todiste * vaatimustasi vastaan ​​*?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...