Kysymys:
Onko laillista heittää kuja itsellesi todellisessa pelissä?
Michael Myers
2012-02-18 01:30:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä videossa yliopistokoripalloilija varastaa pallon, kilpailee kentällä ja välttää puolustajan heittämällä syötön itselleen takalaudalta.

http://www.youtube .com / watch? feature = player_embedded&v = jtfNegUxAcY

Kaikissa (järjestäytymättömissä) koripallopeleissä, joissa olen pelannut, laukauksen täytyi osua kehään ennen kuin ampuja sai antaa palautua. Ja se näyttää minulle laukaukselta.

Ilmeisesti virkamiehet sallivat sen, mutta en löytänyt nimenomaista mainintaa NCAA: n sääntökirjasta. Hallitaanko tätä laukauksena, ja jos on, miksi se on laillista? Olisin kiinnostunut vastauksesta mihin tahansa koripallotasoon, vaikka NCAA onkin tärkein asia.

Tiedän, että tämä kuulostaa kyyniseltä, mutta monet säännöt rentoutuvat, jos ne lisäävät katsojia. Mainostajat rakastavat näytelmiä, jotka saavat ihmiset jaloilleen.
Luulen, että videosta tuli yksityinen. Siinä sanotaan: "Tämä video ei ole käytettävissä".
@Michael Myers Voisitko lisätä toisen videon, koska linkitetty video ei ole käytettävissä.
Rikki linkki videoon: /
Löysin e-kirjan, joka sisältää tämän kysymyksen. https://books.google.com/books?id=lENPDwAAQBAJ
@user257138: Niin kauan kuin e-kirjassa on linkkejä alkuperäiseen Sports.SE-lähteeseen ja kirjoittajiin, se on laillista CC BY-SA -lisenssin nojalla.
Viisi vastused:
#1
+49
Marcus Swope
2012-02-18 02:00:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

NCAA: lle pistemäärä on seuraava ( 2011 Official BasketballStatisticians ’Manual -sivun sivulta 10):

A.R.15. Adams heittää syötön itselleen takalaudalta, ampuu sitten ja tekee korin. Päätös: Luottokortti Adamsille, jolla on FGA ja FGM, mutta ei avustusta tai palautumista.

NBA: lle tämän Q&A: n (vuodesta 2009) mukaan Bernie Fryer ( Tuomaritoiminnan johtaja ja NBA: n virkamiesten johtaja), se on myös sallittua:

Saako heittää pallon takalaudalta, tarttua omaan reboundiin ja upottaa sen laskeutumatta? - Blaise Bernie vastaus: Kyllä. Matkasäännön mukaan pelaaja, joka yrittää laukausta tai syöttöä, ei saa koskettaa palloa ensimmäisenä, ellei se kosketa takalevyä, reunaa tai muuta pelaajaa. Siksi pelaaja voi tahallaan siirtää pallon itselleen takalevystä tai vanteesta.

Oikeastaan ​​noin viikko sitten Kobe Bryant oli kaksinkertainen joukkue lähellä 3-pisteviivaa, eikä sillä ollut ketään siirtyä eteenpäin ja oli jo ottanut poiminnan. Hän oli kaatumassa alas, mikä olisi ollut matkalla, sen sijaan hän heitti pallon varovasti takalaudalta, tarttui siihen ja tiputti takaisin avaimen yläosaan. Tämä ei ollut kuja, mutta oli samanlainen. Michael Jordan oli kuuluisa tekevänsä samaa asiaa toisinaan.

#2
+10
Greg
2012-02-18 01:50:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pallon heittäminen takalevyltä on laillista itsellesi. Ainoa kerta, kun se on laitonta, on vapaaheiton yritys. Vapaahetkellä pallon täytyy osua myös vanteelle.

Katso lisätietoja osiosta III - Dribble of NBA Sääntö 10.

#3
+5
precose
2012-02-18 02:13:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on ehdottomasti laillista NBA: ssa. En ole varma NCAA: sta.

lähde: YouTube-video Kobe Bryantista

Siksi, että video sen tapahtumisesta ja kutsumattomuudesta ei osoita, että se on sallittu sääntöjen puitteissa; se vain osoittaa, että tässä anekdoottitapauksessa sitä ei kutsuttu.
#4
+2
raffaem
2018-04-07 13:19:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

FIBA-peleissä pallon tahallinen heittäminen takalevylle ilman lyöntiä yrittää palloa pomppivaa pelaajaa.

Silloin sallitaan vain, jos et ole vielä pudonnut. Tällöin et voi tiputtaa enempää, kun olet saanut pallon uudelleen, mutta voit vain syöttää tai ampua. Kaikissa muissa olosuhteissa (esimerkiksi jos olet jo pudonnut tai jos aloitat harhautuksen saatuasi pallon kiinni) on kaksinkertaisen tiputuksen rikkomus.

Katso art. 24 FIBA: n julkaisusta "Viralliset koripallosäännöt 2017 - Viralliset tulkinnat - voimassa 1. helmikuuta 2018".

Art. 24 Dribbling

24-1 Statement . Jos pelaaja heittää pallon tarkoituksella takalevyä vasten (ei yritä laillista laukausta kenttämaalia varten), katsotaan, että pelaaja olisi pomppinut pallon lattialle. Jos pelaaja koskettaa palloa uudelleen ennen kuin se on koskettanut toista pelaajaa (tai hän on koskettanut sitä), tätä pidetään dribblina.

24-2 Esimerkki: A1 ei ole vielä tippunut, kun A1 heittää pallon takalevyä vasten ja saa sen kiinni ennen kuin toinen pelaaja on koskettanut palloa.

Tulkinta : Kun pallo on kiinni, A1 voi ampua tai ohittaa, mutta ei välttämättä aloita uutta tiputusta.

24-3 Esimerkki: tiputuksen lopettamisen joko jatkuvassa liikkeessä tai seisomassa, A1 heittää pallon takalevyä vasten ja tarttuu tai koskettaa sitä uudelleen ennen kuin se on koskettanut toista soitin.

Tulkinta : A1 on tehnyt kaksinkertaisen tiputuksen rikkomuksen.

Itse asiassa se muuttui vuoden 2018 säännöissä, ja se on nyt laillista myös FIBA: ssa
#5
-3
Kvas
2013-01-11 20:47:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka pystyt saamaan oman ilmapallon, sen on oltava laukausyritys eikä yritys siirtää itsellesi. Yleensä on selvää, mitä pelaaja yritti tehdä. Kun se ei ole selvää, erotuomarin päätöksestä riippuu pelaajan tarkoitus. Olen sertifioitu virkamies lukiossa ja yliopistossa.

Tervetuloa Sports SE! Onko sinulla sertifioiduna virkamiehenä vakiomallinen sääntöjoukko, jota noudatat, vai riippuuko se liigasta / liigoista, joissa virkailette?
Anna vastauksesi tueksi asiaankuuluvat linkit.
En ymmärrä miksi tämä äänestetään alhaalla ... se on oikea vastaus NFHS: n mukaan.
@JeffWidman Sitä alennettiin [todisteiden puutteen] vuoksi (https://sports.meta.stackexchange.com/a/899).


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...