Kysymys:
Minkälaista kajakkia on OK käyttää karkeissa vesissä?
Beth Whitezel
2012-02-16 09:14:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloitin melonnan vasta viime vuonna, ja me kaadimme kaksi kajakkia, yhden 14 'ja yhden 13'. Meillä on ollut hienoja matkoja rakentaessamme taitojamme järvissä ja pugetin äänen suojelluilla alueilla. Haluamme kokeilla tänä vuonna pidempiä yömatkoja äänen vähemmän suojelluilla alueilla ja mahdollisesti Washingtonin tai Oregonin rannikolla.

Näyttää siltä, ​​että suurin ero kajakkimme ja joidenkin muiden merikajakkien välillä on pituus. Ymmärrän, että pituus vaikuttaa nopeuteen ja seurantaan. Pitävätkö kajakkimme pitävät meidät pinnalla meressä ja karkeissa pugetin äänivedissä?

Kolme vastused:
#1
+5
Dan Wolfgang
2012-02-17 07:50:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pituus on täsmälleen se, mikä tekee kajakista merikelpoisemman. Pidempi kajakki on vähemmän altis veden liikkeelle ja helpompi työntää aaltoja, jotka saattavat rikkoa keulan yli. Vastaavasti pidempi kajakki voi nousta vauhtiin siellä, missä se on vakain ja vähiten vesiliikkeen vaikutuksesta. Lyhyempää kajakkia on yksinkertaisesti vaikeampaa hallita, kun vesi karkeaa - vedon vetoni, että olet jopa nähnyt sen ollessasi järvellä moottoriveneillä ja kovalla tuulella.

#2
+5
cfi
2012-07-07 18:05:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän toistaiseksi molemmista Dan Wolfgangin ja Ross Millikanin vastauksista, mutta ne eivät ole täydellisiä. Haluaisin kokeilla:

Pituus

Kuten jo totesit ja Dan tarkensi, pituus tarjoaa nopeuden ja paremman seurannan (pidä suunta). Parempi seuranta parantaa myös vakautta. Jos aallot osuvat 90 asteen kulmasta (sivuttain), voit helposti kaatua.

Rungon muoto

Rungon tasainen, pyöreä muoto Käytetään ketterissä kajakkeissa pienille jokille tekee kajakin hallittavammaksi, tarjoaa vähemmän seurantaa ja tekee elämästä vaikeampaa. Siellä on niin sanottu ensimmäinen ja toinen vakauden piste. Toinen piste määrittää, missä kulmassa vene kaatuu. V-muodot ovat optimaalisia sekä seurantaan että hyvään toiseen vakauden pisteeseen. Ne ovat kuitenkin huonoja ensimmäisellä vakauden kohdalla. Tämä tarkoittaa sitä, että kajakki tuntuu heti "tipy" ja aloittelijat tuntevat olonsa epämukavaksi, koska he pelkäävät kaatua. Mutta todellinen kaatumispiste on usein paljon kauempana V-muotoisissa kajakkeissa kuin muilla markkinoilla olevilla muodoilla. Katso hyvä visuaalinen kuvaus osoitteesta topkayaker.net ja selitys tästä wikipediaan.

Kelluvuus

Tämä on Rossin pääasia: kyky pysyä pinnalla. Tällä on kaksi tarkoitusta: Se auttaa pysymään poissa vedestä, ja kun kaatunut kajakki ei saa uppoaa, joten sinulla on turvallisuussari toivottavasti mahdollisuudella päästä takaisin. Kuten Ross huomautti, merikajakkeilla on oltava vähintään kaksi sinetöityä osastoa, jotta tämä toimisi kunnolla. Kun ostat venettä (uutta tai käytettyä), testaa aina lokerot: Laita paperipyyhkeitä kaikkiin osastoihin, sulje kaikki luukut, kahlaa matalaan veteen ja työnnä keula veden alle ja pidä sitä noin minuutin ajan. Se auttaa asettamaan painoa osastoihin. Varmista, että luukku on ~ 30 cm vedenpinnan alapuolella, jotta veden paine kasvaa. Toista sitten perällä. Kallista sitten kajakki yli niin, että paikka, jossa normaalisti istut, täyttyy vedellä. Työnnä taas keula ja perää veden alla. Vedä vene rantaan, avaa luukut varovasti läikyttämättä vettä niiden tiivisteistä tai kannista osastoihin, tarkista paperipyyhkeet ja katso osastojen sisään. Muutama tippa täällä ja siellä on kunnossa. Liotettua paperia tai puoli litraa vettä sisällä ei ole. Jos kaatut meressä, teet tämän syystä: olosuhteet ovat karkeat. Joten veneesi on kyettävä tukemaan sinua vähintään tunnin ajan. Jos se on täynnä vettä, kaikki osastot ovat rikki, se saattaa uppoaa ja olet vielä syvemmissä vaikeuksissa.

Tilavuus

Tärkeää monipäiväisille matkat. Pakkaa aina kevyesti. Tarvitset silti vettä, ruokaa, varavaatteita ja varusteita &in ruoanlaittoon. Mitä tahansa otat, laita se vesitiiviin pussiin ("rullapussit"). Merivesi on aggressiivista ja jopa ruostumaton teräs ruostuu lopulta. Tarvitessasi "ylellisyyttä" (tuolit, jotkut ottavat kokoontaitettavia polkupyöriä, ...) tarvitset suuremman veneen. Tavaroiden pakkaaminen kajakin päälle ei ole vaihtoehto

Tuuli

vuoksi

Jos veneessäsi tai matkatavaroissasi on liikaa siluettia tuulen hyökkäykseen, tämä vaikeuttaa suunnan pitämistä. Haluat varmasti

Peräsimen

Millä tahansa tavalla tämä toteutetaan, merikajakilla pitäisi olla jokin tapa leikata suuntaasi. Tämä voi olla tyypillinen ja yksinkertainen ulkoinen peräsin, joka on asennettu takaosaan kahdella polkimella, joita käytetään ohjaustukina ja ylimääräinen köysi vetämään ylös tai alas veteen, tai vanhempi keula, joka piiloutuu keulan alle. paheksua ihmisiä ihmisillä, jotka käyttävät peräsintä sen sijaan, että vain säätäisivät meloa ja / tai kajataisivat / kaataisit kajakin helpottamiseksi kaarien ympäri. Merellä sitä on kuitenkin käytetty eri tavalla: Tuuli liikuttaa melkein aina jossain määrin sivusuunnassa, joten joudut jo kompensoimaan melontasuuntasi kompensoidaksesi ja saavuttaaksesi haluamasi määränpään. Tämän helpottamiseksi trimmeri venettäsi peräsimellä tai sokilla. Kierroksen pituudesta riippuen tämä ei ole vain mukavuuden, vaan fyysisen uupumisen ja siten turvallisuuden kysymys. Ota aina vene, jossa on ohjaus- / trimmauslaite. Jos et tarvitse sitä, se on ok. Mutta sinä päivänä olet onnellinen, että sinulla on se.

Varusteet (kompassi, pilssipumppu, pelastusliivi, mela-uimuri, vaatteet)

Merikajakit eivät ole täydellisiä ilman kompassia ja pilssipumppua. Jos tunnet alueen hyvin, saatat päästä toimeen ilman kompassia. Ja jotkut vaativat, etteivät he koskaan putoa, ja jos he tekevät sienensä, riittää veden saamiseksi. Jos olet koskaan kaatunut ja olet todella onnistunut pääsemään takaisin sisään, tiedät kuinka kauan kestää saada kaikki vesi pois sienellä. Joten kuvittele käsittele sieni yhdellä kädellä yrittäen kaatua uudelleen yhden käden melauksella. Karkeassa vedessä. 50 cm aalto. Tuulenpuuskat. Ei hauskaa. Manuaalinen pilssipumppu ainakin lyhentää aikaa. Useat ihmiset rakentavat kajakkeihinsa sähköpumppuja, mikä lisää sitä ongelmaa, että akku ja kaikki sähköosat on suljettava tiiviisti merivettä vastaan ​​samalla, kun ne sallivat latauksen.

Jos haluat palata takaisin kajakki, tarvitset mela-kellukkeen (tai ole erittäin lahjakas). Se on puhallettava kääre, jonka laitat melan toiseen päähän, pumppaat sen hengittämällä venttiiliin. Kiinnitä sitten melan toinen pää veneen kannella olevien köysien alle ja eh voila - sinulla on tukijalka. Harjoittele ulos pääsemistä ja takaisin omalla kajakillasi ja melaasi. Kun se toimii, tee harjoitusajo ystävien kanssa pienellä järvellä epäsuotuisissa olosuhteissa. Varmista, että teet sen siellä, missä tuuli työntää sinua rantaa vasten, ei poispäin. Turvallisuus etusijalla!

Pelastusliivi on välttämätön pitämään sinut pinnalla, jos et onnistu pääsemään veteen. Se on myös käytännöllinen, koska se auttaa pitämään sinut lämpimänä, niissä on taskut pikalukitusveitsille tai kamera. Heillä on jälleen koukut ja lenkit kameraa, hätäpillejä tai esim. Kiinnittämistä varten. lehmän häntä, jossa on siima, jotta joku muu voidaan vetää.

Käyttäjä BitOff kommentoi, että käsineet voivat auttaa pitämään lämpötilaa ja vähentämään sormien ja käsivarsien väsymistä. Käsineitä on myös variantti, joka kiertyy melan ympärille niin, että sormesi koskettavat suoraan meloa, ja kaikki on kääritty yhteen (tee kuvahaku "mela hansikkaat"). ei mennä perusteellisesti kaikenlaisiin vaatekysymyksiin. Mutta haluan huomauttaa, että yleensä turvallisuussyistä, kun melotaan avoimella vedellä (suuret joet, järvet tai valtameri), tulee pukeutua pitämään lämpimänä vedessä. Tarpeeksi usein se tarkoittaa, että kannatetaan joko neopreeniä tai kuivapuvua. Hypotermia on todellinen riski elämääsi (lue-> ymmärrä-> toimi). Melonnan aikana pienellä joellamme (melkein ei virtausta, leveys 5 metriä) syksyllä, talvella ja alkukeväällä veden lämpötila on lähellä 4 astetta, ja siksi käytän kuivapukua ja neopreenikorkkia.

Onko mitään muuta unohtanut? Pls kommentti.

Lisäsin äskettäin hyvän melontakäsineiden parin mustan omaisuuden listalleni. Jos kaatut kylmässä vedessä, ne pitävät kätesi riittävän lämpiminä ja antavat sinulle ylimääräisen otteen palatessasi veneeseesi. Lopun ajan ne todella auttavat vähentämään käteni väsymystä ja kitkaa. Syy, jonka mukaan käsineet tulisi tehdä melontaa varten, on se, että niissä on sisäänrakennettu käyrä väsymyksen vähentämiseksi.
Merimiehenä kajakkien näkeminen karkealla merellä on vaikeaa. Kaksi apuvälinettä, jotka auttavat, ovat pyörälippu, joka tekee aluksesta näkyvämmän kaukalossa, ja kädessä pidettävä VHF-radio turvallisen puhelun soittamiseksi, jos suurempi vene suuntaa sinua kohti eikä toimi ikään kuin se näkisi sinut.
#3
+3
Ross Millikan
2012-06-16 07:54:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat pysyä vedessä, olennaista on positiivinen kelluvuus jopa kaatumisen jälkeen. Tämä tarkoittaa, että sinun on pyydettävä huomattava määrä ilmaa, vaikka ohjaamo täyttyisi vedellä. Tavallisia ratkaisuja ovat laipiot etu- ja peräosastojen tai uimapussien sulkemiseen.

Meillä on useita ihmisiä, jotka melovat lasinalusia (14-tuumainen vene) kovassa vedessä ja rakastavat heitä. P & H on julkaissut pari Delphiniä surffausta / kovaa vettä varten 15 'ja 15'6 ". Yleensä (ei aina) pidemmät veneet ovat helpompia meloa pitkiä matkoja ja voivat tarjota suurempaa nopeutta. Ne tarjoavat myös yleensä suuremman lastimäärän jos leirit.

Sanoisin, että jos haluat meloa karkeaa vettä, sinun on keskityttävä kajakin suunnitteluun, mukaan lukien toipuminen kaatumisesta, eikä pituuteen. Harjoittele sitten kaatumisen palautumista karkealla vesi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...