Kysymys:
Kuinka kriketti on päätetty, mistä päästä aloittaa ottelu?
Peter Eisentraut
2012-02-11 02:07:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka kriketissä päätetään, mistä päästä aloittaa ottelu? Onko tämä maakohtainen kokous, tuomarien vai jommankumman kapteenin päätös? Onko jokainen sisävuoro alkanut välttämättä samasta päästä?

Hieno kysymys, kaikissa säännökirjoissa, joiden mukaan se alkaa "keilailupäästä", mutta ei selvennä mistä päästä aloitat keilailun. Luulisin, että useimmissa tapauksissa se on Pavillion End.
Mitä tapahtuu, jos paviljonki on kätilössä? ;)
Seitsemän vastused:
rest_day
2012-02-20 21:56:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kentän kapteeni päättää, mistä päästä hän haluaa aloittaa ottelun, ja ilmoittaa lyöjille, jotka sitten päättävät, kenen edessä on ensimmäinen pallo.

Tämän yleensä päättää mieluummin keilaaja, joka menee ensimmäiseksi.

[viite Tarvitaan]
Kuten ZVenue mainitsi, tästä ei ole kirjallisia sääntöjä. Kenttämiehillä on etuoikeus päättää, mistä päästä hän haluaa aloittaa.
Ensimmäisen lauseesi viimeinen osa on väärä. Lepakoitsijat itse _tättää_ kuka kohtaa ensimmäisen pallon. Kumpi lyöjä on nimetty numero 1 lyöntijärjestyksessä (jonka tuomarit saavat ottelun alkaessa) _ on aina_ päin ensimmäinen pallo.
@spiceyokooko: Se on väärin. Lyömisjärjestystä ei päätetä ottelun alussa.
@PeterEisentraut Milloin siitä päätetään?
@spiceyokooko: Se, joka kohtaa ensimmäisen pallon tai tulee seuraavaksi erottamisen jälkeen. Sinun ei tarvitse kertoa kenellekään etukäteen.
+ 1 vastaamaan. Se on oikein. Olen nähnyt Lasith Malingan muuttavan loppuaan ensimmäiseksi. Tuomarien oli muutettava itseään. Myös keilaaja päätetään ensin ja sitten avaajat päättävät keskenään, kuka ottaa ensimmäisen pallon.
Unsliced
2012-02-14 20:13:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lainsäädännössä ei ole mitään, joka hallitsisi tätä asiaa.

Useimmissa kilpailuissa on paikalliset säännöt, jotka kattavat kohdat, joissa lait eivät aina ole selkeitä (esim. ylitysten lukumäärä, aikarajat ja niin edelleen). Joten he saattavat haluta määritellä aloituspään (tai - induktiolla - rajoitetun pelin loppupelin): jos on, niin kilpailun säännöistä vastuussa olevat voivat haluta määrätä. (Huomaa, että useimmissa pelin sisäversioissa, joissa pelataan kohtalaisen suurissa kuntosaleissa, kaikki keilailu tapahtuu yhdestä päästä, ja lyöjät vaihtuvat päin jokaisen pelin päätyttyä.)

Varmasti käytännössä kentän kapteeni nimittää keilarinsa. Tavallisilla maaperää tuntevilla pallimiehillä on yleensä ensisijainen pää, josta he haluavat toimittaa, ja olisi väärin, jos lait korvasivat kapteenin toiveet ilman syytä. Vastaavasti jotkut lyönnin avaajat haluavat ottaa ensimmäisen pallon ja vaihtaa, jos vanhempi mies haluaa.

Laki ei tietenkään vaikuta siihen, mitä riidassa pitäisi tapahtua. Oletetaan, että kentän kapteeni haluaa, että Bowler A kuljettaa ensimmäisen pallon Batsman Z: lle, mutta lyöjä Y haluaa kohdata hänet. Lain 42.2 mukaan tuomarit ovat ainoat oikeudenmukaisen ja epäoikeudenmukaisen pelin tuomarit, joten he puuttuisivat asiaan, jos heistä tuntuisi, että jompikumpi osapuoli yritti manipuloida tiettyä hyökkääjää kohdatakseen ensimmäisen pallon. Lainrivien väliltä lukemalla lyöjäpelaajien toiveet ovat etusijalla, koska jos he ovat valinneet päät, kenttäpuoli olisi syyllinen ajanhukkaan, jos he sitten päättäisivät muuttaa keilaajan identiteetin (ks. Lait 42.9 kenttäpuoli & 42.10 - lyöjät menettävät aikaa) tai pää, josta hän keilasi. Tällaisessa tilanteessa suurin osa tuomareista käskisi kentän kapteenia jatkamaan sitä. Lyöjillä on tämän kiilan ohuempi pää, koska kenttäkapteeni voi aina vaihtaa keilailunsa tavalla, joka hänen mielestään ärsyttää ja hämmentää heitä parhaiten.

Käytännössä ensimmäinen avajaispari, joka aikoo ottaa ensimmäisen pallon, tarkistaa tuomareiden / kenttäkapteenin kanssa, kuka keilaa ja mistä päästä; kieltäytyminen paljastamasta on melkein ennenkuulumatonta.

Olisinko oikeassa voidessani tiivistää tämän vastauksen seuraavasti: "Jos kilpailun järjestäjät haluavat päättää lopun, he voivat, ja jos ei, niin kenttäpuoli valitsee alkupään"?
@Fillet Melko paljon. Käytännössä useimmilla paikoilla on perinteinen alkupää, ja televisioiduissa peleissä myös televisioyhtiön kanssa on sovittu etukäteen.
Avaava lyöjä menee vain loppuun, missä portinvartija seisoo.
@DavidWallace, jota ei kuitenkaan ole laeissa;)
Se ei ole nimenomaisesti säännöissä, totta. Voin kuvitella tilanteen, jossa kenttäjoukkue odottaa, että kaksi lyöjää asettuvat päähänsä; sitten portinvartija ja luistimet juoksevat kentän toiseen päähän, ja keilaaja kulhoja odottamattomasta päästä. Väitän, että tämä on "pelin hengen rikkominen", kuten säännön 42 osa 18 kattaa. Mutta en tiedä tarkalleen, mitä tuomarit tekisivät asialle.
@DavidWallace Lyöjä voi silti muuttaa loppuaan, uskon. He voivat tehdä niin, kunnes tuomarin puhelut toistetaan, ja kun se on tehty, edes kenttäpuoli ei voi muuttua. Keilaaja on myös juoksunsa päällä, kun peliä kutsutaan.
@rest_day tarkalleen - yleensä kotijoukkue ilmoittaa, jos on aloitettava perinteinen loppu, keilailupuoli pyrkii menemään sen kanssa ja ilmoittamaan sitten lyöjille, mistä lopusta he aloittavat, ja lyöjät päättävät sitten kenen kohtaavat ensimmäinen pallo. Jos on erimielisyyttä, kahden kapteenin on päätettävä, mutta jossain vaiheessa tuomarit astuvat sisään, koputtavat muutaman pään yhteen ja saavat asiat liikkeelle.
@Unsliced Hyvä esimerkki olisi Lords. Hyväksytty viisaus on saada paras keilaaja, joka myös keilaa ensimmäisen kerran, kulhoa rinteessä. Kuitenkin, jos kenttäkapteeni jostain syystä halusi parhaan keilaajaansa kulkemaan rinteessä, hänellä on hyvät oikeudet aloittaa menettelyt toisesta päästä. En usko, että olisi erimielisyyttä, koska lyöjät tietävät ennen kuin he aloittavat lakon, josta peli alkaa ja ottavat paikkansa vastaavasti.
Marcus Swope
2012-02-14 04:00:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole missään tapauksessa krikettiasiantuntija, mutta tämä sivu näyttää viittaavan siihen, että keilaaja määrittää keilapään tekniikan, mieltymysten ja yksittäisen kentän muunnelmien perusteella.

Korkeuden vaihteluista riippuen keilaaja valitsee loppunsa.

Koska joukkueen, joka aloittaa ensin, määrää kapteeni, joka voittaa kolikonheiton, näyttää siltä, ​​että kolikonheiton voittamisella voi olla huomattava strateginen etu, kun valitset lyödä toiseksi ja antaa keilaajasi valita loppu.

Pikemminkin kuin lykätä toiselle puoliskolle, jotta voit ottaa tuulen amerikkalaisessa jalkapallossa.
En ole kuitenkaan aivan varma, että keilaaja / kapteeni valitsee, mistä päästä pelin aloittamiseksi. Linkki viittaa siihen, että keilari ilmoittaa tälle kapteenille pelin aikana, mistä kahdesta päästä hän mieluummin keilaa.
Heiton ja lyönnin / keilailun voittamisesta on paljon valtavia mahdollisia etuja (ehkä uuden kysymyksen arvoinen), mutta alkupää on hyvin pieni asia. Kumpi päästä ensimmäinen keilaaja alkaa, seuraava keilaaja kulhtaa toisen toisesta päästä 5 minuuttia myöhemmin.
Rajoitetussa ohituspelissä viimeisen ylityksen loppu voi tarjota jonkin verran etua (ehkä kaistale on lähempänä kentän toista puolta, jolla on paljon lyhyemmät rajat kuin toiseen, joten se on suositeltavaa joukkueelle, jolla on pääasiassa vasen tai oikea käsi. ), jolloin ensimmäinen yli * voisi olla parempi. Mutta kyllä, verrattuna heittoon ja valintaan se on paljon vähemmän tärkeä.
ZVenue
2012-02-23 02:35:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tälle ei ole määritettyjä sääntöjä. Näin tapahtuu todellisessa maailmassa. Kentän kapteeni päättää ilmeisesti, mitkä kaksi palloa aloittavat prosessin. Sitten hän keskustelee kahden pallurin kanssa ja kysyy heiltä heidän mieltymyksiään. Vanhempi keilaaja tai ensin aloittava keilaaja (joissakin tapauksissa) saa valintansa ensin. Konflikteja esiintyy harvoin, koska tavallisesti pallimiehet pystyvät tekemään kompromisseja nopeasti, jos on erimielisyyksiä.

Rohit Vipin Mathews
2012-03-22 23:41:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kentän kapteeni tai keilaaja, joka pelaa 1. ottelun, päättää sen. Enimmäkseen huomioon otetut tekijät ovat tuulen suunta. Tuomarit eivät nimenomaisesti sano mitään pelin alkamisesta. Siihen ei myöskään perustu sääntöä. Ehkä säännöt-kirjan kirjoittaneet ihmiset ovat saattaneet ajatella tätä Pienenä osana peliä.

Ram Chandra Giri
2018-01-20 17:04:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lainaus Bill Frindall, alias Bearded Wonder tästä BBC-artikkelista.

Ottelun jokaisen pelivuoron alussa kentän kapteeni päättää, mistä päästä peli alkaa. Hän tekee yleensä tämän valinnan yhteistyössä avajaistensa kanssa.

Kun he ovat päättäneet yksilöllisen päämääränsä, kapteeni päättää minkä keilaajalla hän haluaa avata ja se määrää hänen loppuvalintansa.

Joten etusijalla olevien pelaajien etsiminen auttaa kenttäkapteenia määrittämään, mistä loppupeli alkaa.

Priya Verma
2018-05-05 13:33:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sivukapteenin ja keilaaja itse päättää.

Harvat avainkohdat, jotka otetaan huomioon, kun keilaaja valitsee lopun, ovat: -

Tuulen virtaus: - joka auttaa keilaajaa. Hän valitsee, haluatko kulhoa tuulella vai sitä vastaan. Molemmat auttavat pallon liikkumisessa paljon.

Kentän pisin puoli: - yleensä näemme tämän, kun kiekko aloittaa hyökkäyksen. Kenttäkapteeni valitsee yleensä, että pisin sivuraja on oikeakätisen lyöjän jalkojen puolella.

Ruohon määrä kentällä: - Joskus ruohon peitto kentällä vaihtelee päästä toiseen. Tällöin pikakuljettaja valitsee lopun ruohon peitolla aloittaakseen hyökkäyksen (harkitsen, että joukkueen paras keilaaja lyö ensimmäisen pallon).

Taikausko: - Harva on taikauskoisia kuljettajia, jotka valitsevat pään, joka on poissa paviljonista tai muusta merkistä.

lisää muotoa icc-maailmancup: -Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...