Kysymys:
Ovatko erotuomarit puolueellisia kotijoukkueeseen?
Marcus Swope
2012-02-10 21:52:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

tämän kysymyksen innoittamana, mutta toivottavasti tarpeeksi erilaisena perustellakseen toisen kysymyksen.

Kuulen usein faneja valittavan, että "kotijoukkue saa aina puhelut", mikä tarkoittaa, että vierasjoukkueeseen syytetään enemmän virheitä kuin kotijoukkue. Tämä johtuu useista asioista:

  • Areenan tunne heiluttaa virkamiehiä
  • Kotijoukkueen valmentajat keskustelevat pidempään erotuomareiden kanssa ennen ottelun alkua. ottelussa, ja heille annetaan ohjeet siitä, minkä tyyppisiä virheitä on tarkkailtava. > Tuomareille maksetaan rahaa kotijoukkueen puheluiden soittamisesta.

Ensimmäinen kysymys: Saavatko kotijoukkue todella suotuisampia puheluja virkamiehiltä? Tilastollinen tutkimus olisi mukavaa.

Toinen kysymys on: Jos kotitiimi saa enemmän puheluita, ovatko jotkin näistä valituksista (tai muut) päteviä tai todennettavissa tutkimuksella?

Mielestäni tämä on hieno vastaus, ja vastaukset voivat pysyä objektiivisina. Itse asiassa se näyttää melko subjektiiviselta, mutta aiheesta on tehty objektiivisia tutkimuksia.
Tämä ei ole rakentava kysymys.
@Jae voitko auttaa minua ymmärtämään miksi sinusta tuntuu niin? Tai aloittaa keskustelu meta?
Koska se vaihtelee erotuomarin mukaan. Jos hän ei ole reilu kaveri, hän tulee yhden joukkueen joukkoon. Se riippuu, joten se ei ole rakentava kysymys.
@Jae Ymmärrän sen, mutta kysymys koskee aihetta koskevaa tilastollista tutkimusta. Pitäisikö kaikkia lyöntikeskiarvoa koskevia kysymyksiä pitää pitää rakentavina, koska kaikki lyönnit ovat erilaisia?
@MarcusSwope: Ei, koska sen tosiasiat ovat varmoja. Tästä kysymyksestä puuttuu.
@Jae ehkä yrittää kysyä tästä metasta ja nähdä, mikä konsensus on.
üks vastaus:
#1
+15
JW8
2012-02-10 23:22:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

törmäsin moniin artikkeleihin, joissa on yhteenveto tutkimuksista, jotka osoittavat, että erotuomarien ennakkoluuloja esiintyy monissa urheilulajeissa.

Julkaisussa " Basketball: Bias Refs" ( täysi artikkeli), "tekstiosassa todetaan:

Tutkimuksessa todettiin, että todennäköisyys väärän puhelun vastustamisesta vierasjoukkueelle oli seitsemän prosenttia suurempi kuin kotijoukkueeseen kohdistuvat puhelut. He huomauttivat myös, kun kotijoukkue on edellä pelissä, todennäköisyys, että heitä kohdellaan virhe, on 6,3 prosenttiyksikköä suurempi kuin silloin, kun he olivat takana. Lopuksi ekonomistit havaitsivat, että mitä suurempi virhe joukkueiden välillä on, sitä todennäköisemmin seuraava puhelu soitetaan joukkueelle, jolla on vähemmän virheitä.

Gail Imber toteaa artikkelissaan " Tuomarien ennakkoluulot: Homer-vaikutuksen kvantifiointi ja koti-kenttäedun tuomitseminen ":

Erityisesti Boyko väittää, että" Vaikka alitajunnan tuomareiden puolueellisuus ei välttämättä tee koti-etuja epäoikeudenmukaisiksi Löytämäämme erotuomarin huomattavaa vaihtelua kotietuissa on vaikea hyväksyä oikeudenmukaiseksi. "

ja

Kaikissa todennettavissa olevissa tutkimuksissa saatiin päättelemään" kodikas vaikutus ". johtuu alitajunnan vaihteluista soittokutsussa - ei tietoisesta yrityksestä manipuloida tai "heittää" peliä.

Imberin artikkelissa on linkkejä useisiin tutkimuksiin ja artikkeleihin. Joitakin mielenkiintoisia otteita:

  1. "Nevill pyysi päteviä jalkapallotuomareita analysoimaan erilaisia ​​videonauhalle tallennettuja haasteita joko äänen kanssa tai ilman. Nevill havaitsi, että kun yleisömelun muuttuja oli erotuomarit maksoivat 15,5 prosenttia vähemmän virheitä kotijoukkueita vastaan. ";
  2. "The Los Angeles Timesin Douglas Farmer tiivisti sen 'alitajunnan alistumiseksi vertaispaineelle'."

Blogikirjoituksessa " Lisää todisteita erotuomareiden puolueellisuudesta jalkapallossa" Phil Birnbaum viittaa kahteen tutkimukseen, jotka liittyvät Euroopan jalkapalloon - Espanjan ja Saksan liigoissa. Hän huomauttaa:

Tarkasteltaessa pelejä Primera-divisioonassa Espanjassa kahden kauden aikana (1994-95 ja 1998-99), he havaitsivat, että peleissä, joissa pisteiden ero oli täsmälleen yksi maali , erotuomarit antoivat melkein kaksinkertaisen lisäajan kotijoukkueen perässä, kun se johti. Lisää aikaa hyödyttää tietysti kumpi joukkue takana, koska se antaa heille paremmat mahdollisuudet sitoa peli.

ja

Myös kirjoittajat Huomaa, että saksalainen Kicker Sportmagazin -lehti tarkistaa kaikki pelit ja antaa lausunnon siitä, mitkä rangaistuspyynnöt olivat oikein ja mitkä väärät (sekä todelliset että vastaamattomat puhelut). On käynyt ilmi, että kotijoukkueen hyväksi määrätyistä rangaistuksista 5 55: stä oli laittomia. Vierailevien joukkueiden lukumäärä oli kuitenkin vain yksi 21. Tästä syystä erotuomarit suosivat kotijoukkueita noin kaksi kertaa niin monella väärällä positiivisella tavalla.

Väärät negatiiviset kannattivat myös kotijoukkueita. Oli 12 tapausta, joissa kotijoukkueelle olisi pitänyt saada rangaistus, mutta ei; vierasjoukkueella oli 19 tällaista tapausta.

NBA-erotuomareita käsittelevässä artikkelissa James Downie toteaa:

He löytyi "todiste kolmesta puolueellisuudesta: kotijoukkueiden suosio, pelien aikana häviävät joukkueet ja joukkuepelit, jotka ovat takana monipelien pudotuspeleissä. Kaikki kolme puolueellisuutta lisäävät uskottavasti voittoa liigalle." Kirjoittajat laskevat, että runkosarjassa liikevaihdon poikkeama "vastaa voittotodennäköisyyden muutosta noin 2,2%, kun joukkue vaihtaa poissaolotilasta", ja vielä 2,5%, jos virheet sisältyvät. Pudotuspeleissä ennakkoluulot eivät näytä vaikuttavan virheisiin, mutta vaikutus liikevaihtoon lähes kaksinkertaistuu, pitäen todennäköisyysmuutoksen lähellä 5%. Ehkä 5 prosentin voittaminen on miksi valmentajat pyytävät pelaajia antamaan 110% ...

Yhteenvetona näyttää siltä, ​​että kaikkien urheilulajien erotuomarit osoittavat alitajunnan suosiota kotijoukkueeseen, vaikka pyrkivätkin pysymään puolueettomina.

MUOKKAA: Lisättiin joitain otteita, jotka mainitaan yhdessä alla olevista kommenteistani.

Tämä on loistava vastaus ensimmäiseen kysymykseen, mutta törmäsitkö mihinkään, mikä selitti * miksi * heillä on tämä puolueellisuus? Näin joitakin viittauksia siihen, että se oli alitajunnan asia, mutta olen myös utelias, mikä aiheuttaa tämän.
Kyllä, jotkut näkemäni otteet osoittivat, että väkijoukon melu / vertaispaine vaikutti tähän vaikutukseen: 1. "Nevill pyysi päteviä jalkapallotuomareita analysoimaan erilaisia ​​videonauhalle tallennettuja haasteita joko äänen kanssa tai ilman. Nevill havaitsi, että kun muuttuja yleisön melusta otettiin käyttöön, erotuomarit maksoivat 15,5 prosenttia vähemmän virheitä kotijoukkueita vastaan. "; 2. "The Los Angeles Timesin Douglas Farmer tiivisti sen" alitajunnan alaisena vertaispaineelle "."
Se on todella mielenkiintoista, voitko lisätä sen vastaukseen?
@MarcusSwope,-kommentit lisätty. Kiitos palautteestasi.
"mitä suurempi virhe joukkueiden välillä, sitä todennäköisemmin seuraava puhelu soitetaan joukkueelle, jolla on vähemmän virheitä." Oletan "todennäköisemmällä" se tarkoittaa, että todennäköisyys on suurempi kuin silloin, kun marginaali on pienempiä kuin virheitä, joita todennäköisemmin kutsutaan vähemmän virheitä tekevälle joukkueelle kuin enemmän virheitä tekevälle joukkueelle, koska jälkimmäisellä ei olisi järkeä, jos marginaali olisi kasvanut. Hämmentävä sanamuoto! Toisena huomautuksena, ihmettelen, onko tutkittu refereistä, jotka on koulutettu olemaan tietoisia mahdollisista vaikutuksista heidän päätöksiinsä ja toimiiko tällainen koulutus?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...